Setari Cookie-uri

Cum sa supravietuiesti unei despartiri?

Relatiile nu mai sunt ca pe vremea bunicii cand, dupa o perioada de curtare asidua, urma o nunta fastuoasa si o viata de bucurii si necazuri impreuna. Ne-am obisnuit sa trecem din relatie in relatie si sa testam bine piata pana dam de Domnul Perfect.

Primele 2-3 zile dupa despartire ai dreptul sa lancezesti cat vrei. Uitat-te la filme, mai incerca si o comedie, nu uita sa iti inviti prietenele ca sa ai la dispozitie un umar pe care sa plangi (asta daca nu s-au autoinvitat ele). Si din cand in cand in cand ia o pauza si vorbeste despre cum te simti si analizeaza relatia de la cap la coada cu bune si neaparat si cu rele pana nu mai ramane nimic neclar.

Orice ai face, nu vorbi cu fostul iubit. Nu il suna, nu ii scrie mesaje, nu ii raspunde la apeluri in caz ca suna. Obiectivul acestor zile de inceput e urmatorul: trebuie sa te gandesti la relatia din care tocmai ai iesit ca fiind terminata. Nu iti imagina ca se va trezi maine dimineata si isi va da seama ca a facut o prostie si ca esti iubirea a vietii lui. Daca nu a tinut la tine indeajuns de mult incat sa ramaneti impreuna, nu te merita. Asemenea fantezii nu vor face decat sa iti prelungeasca agonia.

Prima saptamana dupa despartire e cruciala. Daca ai reusit sa treci de ea esti pe drumul cel bun spre vindecare. Dupa cele cateva zile in care ai facut tot ce ti-a trecut prin cap, e timpul sa incepi sa te aduni si sa iti vezi de rutina zilnica.

Trebuie sa iti scoti din cap fraze precum “tocmai am fost parasita, nu imi pasa cum arat”. Acorda-ti in fiecare zi 20 de minute de atentie in plus fata de timpul acordat in general. Imbraca-te cu hainele care te avantajeaza cel mai mult. Daca nu esti multumita de garderoba ta, mergi la cumparaturi. Vei simti in scurt timp diferenta. Indiferent de cat de deprimata esti, cateva complimente primite de la cunoscuti (dar mai ales de la necunoscuti) te vor inveseli.

Cand ajungi in saptamana 2 trebuie sa incepi sa iti faci planuri de distractii pentru tot timpul liber care il ai la dispozitie. Tine-te de capul prietenilor tai pana ti-ai ocupat toata luna ce vine. Nu e indicat sa iti petreci weekend-ul in pat plangandu-ti de mila. Si, odata ce ti-ai facut planuri, e obligatoriu sa le si respecti daca vrei ca tehnica sa functioneze.

Lucrul cel mai bun pe care il poti face in saptamana 2 e sa cauti fiecare lucrusor pe care l-ai adunat pe parcursul relatiei, inclusive poze, jucarioare, CD-uri, bijuterii, parfumuri, si sa le dai unei prietene sa le tina pentru tine pentru ceva vreme. Pana nu vei trece cu totul peste despartire nu ai voie sa le atingi. Daca nu crezi ca poti face fata acestei sarcini, poti incerca si actiunea extrema de a le arunca, sau sa rogi pe altcineva sa faca asta pentru tine. Noi te sfatuim totusi sa nu arunci nimic fiindca peste ani de zile acele nimicuri vor fi amintiri ale unui episode din viata ta si vei regret daca nu le mai ai.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
1 Septembrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.