Setari Cookie-uri

Tot ce stiu femeile despre barbati

Barbatii sunt de pe Marte, femeile de pe Venus. Prostie mai mare nici c-am auzit pana acum.

“Lasa-ma pe mine sa ma ocup de asta! Lasa-ma sa te ajut, stiu prea bine ce sa fac. Si dupa urmeaza: Dupa cate am facut pentru tine, m-as fi asteptat sa faci asta si asta.”

“Eu fac totul pentru tine, dar astept ceva in schimb!” Asteptari si dezamagiri. Si tu? “

Nu sunt suficient de buna!” Traiesti la intamplare, iei de bun tot ce vine de afara, ca sa simti si tu ca esti bagata in seama. Tolerezi abuzuri si tot felul de rautati de la cel pe care nu da doi bani pe tine. Pana cand? Pana cand depresia si boala psihica se instaleaza si vreun sumbru diagnostic te trezeste din aceasta lenta sinucidere. Vreau sa fiu iubita, pretuita, admirata, apreciata si privita fiindca eu nu dau doi bani pe mine, nu ma consider si nu ma iubesc. Am nevoie de atentia si iubirea ta ca sa ma simt vie.

Astept si inghit tot ce vine de la tine din teama de a nu ramane singura cu mine. Chiar si cand vine ceva de calitate de la celalalt, ca un sincer compliment, “Ce frumoasa esti azi”, tu il transformi imediat “Arat groaznic”. Distorsionezi realitatea ca sa-ti confirmi profetia” Nu sunt suficient de buna.”

De unde vin aceste credinte? De la parinti, bunici, din subconstientul colectiv? Joana D’arc- duce o lupta concurentiala cu barbatul, isi asuma tot mai multe responsabilitati, se suprasolicita, ca sa ocupe statutul de egala a barbatului. Sclava- renunta prea usor la drepturile personale, la stima si pretuirea de sine, renunta la sine si suporta orice fel de abuzuri de la cel care se afla prin preajma. Cand te-ai privit ultima oara in oglinda, spunand: Salut, frumoaso!! Ce ai facut in ultimele zile, de natura sa-ti amplifice pretuirea de sine? Cand ai sarbatorit ultima oara o realizare personala? A sosit timpul sa te privesti asa cum esti si sa procedezi la fel si cu celalalt!! De cate ori n-ai fost etichetata pe nedrept? Ce ai simtit in acel moment? Asta simte si el!!!

E timpul sa renunti la cunoasterea superficiala si sa imbratisezi cunoasterea autentica si profunda a lucrurilor si oamenilor.

Da! E mai comod sa pui etichete si sa privesti lumea dupa clasificari, dar e un fals, un comportament superficial si nedrept. Te doare cand esti etichetata gresit? Si pe el il doare!! Iubeste-te si vei cunoaste iubirea. Fii generoasa si prietenoasa cu tine! Accepta-l pe celalalt asa cum e, fara dorinte ascunse de schimbare. Trateaza-l pe celalalt asa cum vrei sa fii tratata. Iubeste si lasa-te iubita!

Kahlil Gibran spunea ca iubirea nu are nimic de daruit decat pe sine insasi, dar nici nu primeste vreodata ceva decat de la sine. Cum zicea si Osho, iubirea nu accepta sa posede ceva dar nici sa fie posedata. Iubirea respira prin tine, deschide palmele, daruieste-te si traieste o poveste ca-n filme.

Pe curand,

Andreea.

Vrei sa afli mai multe despre stil, personalitate, barbati si femei? Acceseaza pagina de prezentare a cartii Stilul Tau, pentru femeia care stie ce vrea.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Octombrie 2009
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.