Setari Cookie-uri

Sfaturi pentru ingrijirea tenului sensibil la plaja

Tenul sensibil necesita o ingrijire foarte atenta in timpul verii. In general usor de recunoscut, se irita imediat la contactul cu anumite substante din mediul exterior. Soarele in exces, umiditatea, praful si cosmeticele nepotrivite declanseaza imediat alergii pielii sensibile. Totodata, pielea foarte alba se arde frecvent la plaja, de aceea trebuie expusa cat mai putin doarelui.

Pielea este foarte subtire si are o textura fina. De obicei are o toleranta scazuta la factorii externi si reactioneaza imediat la schimbarile de temperatura. Tenul cu pielea foarte alba are nevoie de lotiuni de protectie cu un factor cat mai ridicat. Rareori se bronzeaza si cel putin in primele zile de plaja se arde intotdeauna. Din aceasta cauza cremele trebuie aplicate din doua in doua ore si in mod special dupa contactul cu apa.

Alimentatia este la fel de importanta. La plaja se recomanda consumul de alimente proaspete, sarace in condimente, compusi chimici ori grasimi. Nu in ultimul rand, apa ajuta la mentinerea unui ten suplu, stralucitor.

Odata ce ai identificat tipul de ten, afla cum trebuie sa-l ingrijesti cand stai la plaja pentru a evita efectele nedorite. In primul rand este important sa-ti pastrezi mereu mainile curate. Sau cel putin, evita sa iti atingi fata daca ai mainile murdare. Porii tenului vor acumula impuritati, favorizand nu doar iritatii, ci si aparitia cosurilor.

Cel mai important, foloseste mereu produse cosmetice destinate pielii sensibile, fara coloranti sau substante parfumate. Pentru rezultate cat mai bune, alege cosmetice care apartin aceleiasi game, evitand astfel interactiunea dintre substantele componente. Impiedica uscarea pielii pulverizand din cand in cand apa termala si dupa plaja nu sta foarte mult in cada.

In rutina zilnica include sapunuri cu pH neutru care curata delicat pielea sensibila fara sa o usuce. Sapunurile pentru bebelusi sunt de asemenea potrivite, deoarece contin ingrediente naturale si extracte vegetale. Demachierea este esentiala, asadar nu trebuie sa lipsesca din programul dedicat ingrijirii tenului. dupa curatare si tonifiere lasa chipul sa se usuce natural sau utilizeaza un prosop moale.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
8 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.