Setari Cookie-uri

Cum mi-am regasit spiritul Craciunului in Berlin

In acest an, Decembrie nu si-a facut aparitia spectaculos. Ba dimpotriva. M-am ferit, intocmai ca Grinch, de beculetele insirate pe Magheru din pricina aglomeratiei, am evitat magazinele din cauza cozilor interminabile de la case si mi-am impartit timpul intre birou si rezolvat problemele de acasa.

Ne urcam intr-un tren etajat care ne poarta catre centrul Berlinului. Trecem pe langa targul de Craciun de la Alexanderplatz, prilej cu care aflu ca exista o multime de targuri in fiecare capitala importanta. Eu traiam cu impresia ca fiecare oras are targul lui, asezat in centru. In realitate, numai in Berlin poti gasi cateva zeci de asemenea balciuri.

Simtisem magia Berlinului din secunda in care coborasem din avion. Mi se intampla cateodata, atunci cand vizitez un oras nou, sa trag aer in piept si sa imi para ca am trait in respectivul loc in alta viata. E cazul Berlinului care m-a cucerit de la prima inspiratie. Insa daca ar fi sa va spun cu mana pe inima care a fost momentul in care am decis ca n-am sa ma mai intorc acasa decat legata fedeles si tarata pana in Bucuresti, atunci ar trebui sa recunosc ca acel moment a fost atunci cand am ajuns pe strada Kurfurstendamm. M-au cucerit atmosfera de poveste a orasului, ninsoarea abundenta, zapada curata asezata uniform, beculetele discrete care impodobeau fiecare copac in parte, vitrinele decorate cu bun gust si… hotelul nostru. Sa va explic.

Hollywood Media Hotel, situat pe strada mai sus numita, este fara strop de indoiala cel mai interesant loc in care am fost cazata vreodata. Este un hotel dedicat, asa cum ii spune si numele, cinematografiei. Primele cinci etaje ale hotelului poarta numele actorilor celebrii, in vreme ce ultimul etaj este dedicat filmelor. Marini (si va povestesc imediat cine e Marini) ne-a explicat ca fiecare camera in parte reproduce atmosfera din filmul respectiv. In camera Titanic, spre exemplu, cel mai dificil a fost sa gaseasca un candelabru identic cu cel din camera pe care au reprodus-o in hotel. In fiecare camera gaseai picturi graffiti pe pereti care ilustrau scene din film. Fiecare dintre aceste imagini era realizata de un artist cu care hotelul a colaborat pentru a reda cat mai bine atmosfera din film.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.