Setari Cookie-uri

Cum mi-am regasit spiritul Craciunului in Berlin

In acest an, Decembrie nu si-a facut aparitia spectaculos. Ba dimpotriva. M-am ferit, intocmai ca Grinch, de beculetele insirate pe Magheru din pricina aglomeratiei, am evitat magazinele din cauza cozilor interminabile de la case si mi-am impartit timpul intre birou si rezolvat problemele de acasa.

Marini este wellness manager la Hollywood Media Hotel, o romanca stabilita in Germania a carei entuziasm te molipseste irecuperabil. S-a bucurat atat de tare ca ne-a intalnit si ca a putut vorbi romana cu noi incat ii puteai simti fericirea explodand in ea. Ne-a transmis intr-o clipa toata energia si pofta ei de viata si am ramas incarcata pana in acest moment datorita ei.

Nu m-am cazat bine si am iesit la plimbare pe strazile Berlinului. Era seara si toate beculetele orasului imi luminau drumul printre magazine cu vitrine atragatoare. M-am plimbat de-a lungul strazii Kurfurstendamm care este, am aflat in ziua urmatoare, una din principalele zone de shopping din Germania. N-am cumparat insa nimic. Am vrut doar ca vreme de o ora sa-mi umplu plamanii cu mirosul de Craciun care se raspandise in tot orasul. Poate va pare caraghios, dar abia atunci am realizat ca in mai putin de o saptamana avea sa fie Craciunul.


Am reusit cu greu sa-mi desprind genele in dimineata urmatoare. Insa m-am trezit in fata celui mai bun mic dejun din lume. Mai apoi, mi-am purtat cele cinci kilograme in plus castigate in urma bunatatilor de la masa, catre holul hotelului unde urma sa ne intalnim cu ghidul. Atunci si-a facut aparitia Nina, un soi de spiridus inalt si slab, incaltata cu apreschiuri, cu o caciula caraghioasa si carand dupa ea o imensa geanta intoarsa pe dos. Poate nu va pare atat de ciudat. Dar Nina este un ghid turistic specializat in moda si organizeaza tururi speciale, intitulate "Berlin Fashion and Design". Moda aici insa este cam la fel de ciudatica precum Nina. In ciuda faptului ca nemtii au cele mai elegante si mai frumoase zone de shopping din toate orasele pe care le-am vizitat vreodata, adevarata moda pentru ei inseamna fix stilul Ninei: cu cat esti mai ciudat, cu atat mai bine.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.