Setari Cookie-uri

Cum mi-am regasit spiritul Craciunului in Berlin

In acest an, Decembrie nu si-a facut aparitia spectaculos. Ba dimpotriva. M-am ferit, intocmai ca Grinch, de beculetele insirate pe Magheru din pricina aglomeratiei, am evitat magazinele din cauza cozilor interminabile de la case si mi-am impartit timpul intre birou si rezolvat problemele de acasa.

Chiar daca se imbraca dubios, Nina este super simpatica. Ne plimba prin zona Berlin Mitte si ne arata acele stradute ascunse de ochii “turistului de rand”. Ninge cu niste fulgi gigant, dar nu este foarte frig.

Nina ne duce in Berlin-Friedrichshain unde ne arata gradinile interioare construite intr-o zona care in urma cu numai cativa ani era complet lipsita de verdeata. Ma las cucerita de Rose Garten si casc gura prin cateva magazine pe care ni le recomanda ghidul.

Unul dintre ele este Ampelmann, un gift shop al carui sursa de inspiratie o reprezinta omuletii care stau si respectiv merg desenati pe luminile semaforului.

Mai apoi ne oprim in BFN Concept Store – un magazin unde se regasesc creatiile tinerilor designeri berlinezi. Urmeaza alte cateva destinatii interesante: primul magazin Adidas din lume care afiseaza o colectie vintage al carei designer locuieste imediat dupa colt; un magazin de suveniruri reprezentative pentru Germania unde ceasurile cu cuc sunt principala atractie, un altul unde probam perechea de ochelari purtata de Carrie in SATC 2, iar lista poate continua la nesfarsit.

Ne oprim un restaurant japonez adorabil. Beau cea mai buna cafea din viata mea (si sunt o mare cafegeoaica!) si mananc o prajitura verde cu frunze de bambus. In ciuda a ceea ce v-ati putea imagina, a fost o prajitura dementiala, un soi de brioasa verde cu alune de padure si crema de vanilie.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
22 Decembrie 2010
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.