Setari Cookie-uri

Nunta de epoca si rochie pe cupoane

Dar daca perechii Kate - William i-a mers atat de bine, cei doi avand o ceremonie si o petrecere splendide, au existat timpuri cand banii curgeau mai greu, iar parintii erau mai conservatori. Aceasta este povestea printesei Elizabeth, astazi regina Elizabeth a II-a, si a printului Philip.

Rochia lui Elizabeth are o poveste interesanta: asa cum am spus, in 1947 in Marea Britanie, bunurile erau inca rationalizate, iar Elizabeth a reusit sa economiseasca 26 de cupoane. Dar cand s-a aflat in tara ca printesa strange cupoane pentru ziua nuntii ei, poporul s-a mobilizat si din toate colturile tarii, supusii britanici au trimis cupoane peste cupoane pentru ca lui Elizabeth sa nu ii lipseasca nimic in ziua cea mare.

Au fost peste 2000 de oaspeti la nunta, Elizabeth a fost insotita pe drumul spre altar de 8 domnisoare de onoare si de doi paji. Iar rochia ei a fost splendida (galerie foto aici). Creata de designerul Norman Hartnell, care lucrase in teatru si crease costume de recuzita pentru actori, intelegea cat de dramatica va fi aparitia lui Elizabeth in Westminster Abbey. Inspiratia lui a fost dintr-un tablou de Botticelli: din matase naturala, rochia fluida a fost decorata cu flori, intentia fiind de a transmite astfel un mesaj de reinnoire si inceperea unei file noi in istorie. Designer-ul a reinterpretat modern motivele florale prin intermediul cristalelor albe si al perlelor. Da, 10.000 de perle – se pare ca britanicii nu impartasesc superstitia noastra legata de perle in ziua nuntii. Ca dovada, Elizabeth si Philip au 63 de ani de casnicie; le dorim lui Kate si William cel putin tot atatia.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.