Setari Cookie-uri

Povestea cailor de la Letea

Saptamana trecuta toata presa vuia despre masacrul cailor de la Letea. Scandalul mediatic a pornit de pe retelele de socializare unde s-a raspandit foarte repede vestea ca localnicii din Letea duc caii salbatici la abator pentru a castiga un ban in plus.

In prezent guvernatorul Deltei Dunarii, Grigore Baboianu, propune cautarea unor solutii pentru acesti cai care desi traiesc in rezervatie nu sunt animale protejate. Rezolvarea pe care o vede Baboianu, conform Mediafax, ar fi sa se amenajeze un spatiu de o mie sau doua hectare unde caii sa poata trai ca si pana in prezent, dar intr-un mediu controlat astfel incat sa poata fi ingrijiti si sa se reduca efectele daunatoare ecosistemului. Potentialul acestor herghelii este foarte mare, numai ca e nevoie de timp ca autoritatile sa inteleaga cum sa il foloseasca in propriul avantaj: atractia turistica este bineinteles o varianta. Sustine si tu legiferarea rezervatiei cailor salbaticiti din Delta Dunarii!

Pana la urma, cu sperietura de rigoare si prin intermediul Facebook, ONG-urile si protectia animalelor au avut castig de cauza. Iar toata aceasta poveste s-ar putea dovedi a fi castigatoare pentru toate partile implicate: caii sunt salvati, padurea Letea e protejata, ecosistemul prospera de pe urma turismului, iar localnicii si autoritatile pot stabili noi reguli dupa care sa fie reglementata viata acestor animale. Asteptam cu mult interes implementarea solutiilor gasite.

Citește și:

Featured foto by FXQuadro via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Mai 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.