Setari Cookie-uri

Blog Kudic: De ce ne place sa primim flori?

Femeilor le plac florile. E o axioma. De ce le place sa primeasca flori? Pentru ca e un gest simplu pe care orice barbat il poate face pentru o femeie, indiferent de conditia sociala, indiferent de cultura din care provine, indiferent de varsta caci peste tot in lume se ofera flori.

Adu-ti aminte de primul fior al dragostei, erai la gradinita cand iti placea colega din grupa mijlocie. O legai la sireturi pentru ca nu stia, de 1 Martie ii aduceai un pumn de martisoare “imprumutate” de la mama ta, imparteai pachetelul cu ea dar toate acestea nu au dat niciun rezultat. Pana in ziua cand ai descoperit ca singura cale de a-i castiga inima este sa-i oferi o floare pe care o vei smulge din fata casei vecinei morocanoase care te cearta de fiecare data cand te urci in corcodus.

Da, ti-ai riscat demnitatea de prescolar, ti-ai luat inima in dinti si ai comis-o! Da, ai rupt o margareta pe care ai ascuns-o ghiozdanel de teama sa nu vada mami cand te duce la gradinita. O spionezi toata ziua, pana cand… ramane singura si neajutorata de prietene si … te duci la ea tremurand tot cu margareta aproape ofilita si stransoare puternicului tau pumn. Ii intinzi floarea.

Ea: sta inmarmurita. Va priviti in ochi. Emotia creste. Si pentru ca nu mai suporti presiunea si suspansul, ii spui incetisor:

“E pentru tine”

Cu o fata serioasa, ea intinde mana si-ti insfaca floarea. Dar tu stii ca sub gestul asta stangaci se ascunde acea simpatie intimidate. Si atunci tu prinzi momentul oportun si o saruti pe obraz. O mai privesti o clipa si o zbughesti la fuga. Alergi victorios catre colegii din grupa mare. Esti fericit ca ai descoperit reteta succesului, si ce-I mai important, ca a functionat! Unde mai pui ca prietenii tai au fost martorii eroismului.

Ea se sterge nervoas si obsesiv pe obrazul pe care tocmai ai sarutat-o, dar ramanand cu margareta in mana dreapta …

Intre timp, fetita din grupa mica s-a transformat intr-o business woman, tu, intr-un macho-man, margareta smulsa din fata casei domnei aceleia in varsta si cicalitoare, s-a transformat in trandafirul spinos cumparat de la o doamna grasa de la florarie. Iar sarutul pe obraz devine o cina romantica la care, desigur, macho man va plati consumatia.

Sursa: blogul Laviniei
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.