Setari Cookie-uri

Top 9 Lucruri pe care nu le stiai despre Univers

Spatiul reprezinta o enigma pentru foarte multi oameni. Fie ca este vorba despre oameni de stiinta fie ca este vorba despre oameni de rand cu totii avem intrebari. Noi nu ne propunem in acest articol sa raspundem la majoritatea intrebarilor ci mai degraba va prezentam cateva curiozitati pe care, poate, nu le cunosteai.

Dieta Solara

In timpul “vantului solar” Soarele “slabeste” cu aproape 1miliard de kliograme . Acest lucru se datoreaza acumularii de gaze care incep sa arda cand intra in contact cu suprafata incinsa. Cea mai mica explozie inregistrata pe Soare este capabila sa omoare un om de la 160 de kilometrii distanta.

Carul Mare nu este o constelatie

Denumirea de constelatie pentru ceea ce cunoastem sub numele de Carul Mare nu este corecta. Exista in prezent 88 de constelatii oficiale printre care se numara si Ursa Mare, constelatia din care cele 7 stele care formeaza Carul Mare fac parte.

Asterismul Carul Mare denumeste un grup de stele care nu au nicio legatura clara una cu cealalta, dar care se prezinta grupat fiind usor de identificat.

“George’s Star”

Inainte ca Planeta Uranus sa se numeasca in acest fel, ea s-a numit Steaua lui George. Numele a fost dat de catre cel care a descoperit pentru prima data aceasta Planeta, in anul 1781. Planeta a fost numita in acest fel de catre William Herschel in onoarea regelui George al III-lea.

Mai avem inca 4 Luni?

In anul 1986 savantul Duncan Waldron descoperea in apropierea Soarelui un asteroid care imita miscarea de rotatie a Pamantului. Miscarea asteroidului Cruithne este atat de fidela incat oamenii de stiinta au avut impresia ca acestea se aseamana cu Luna denumindu-l neoficial un satelit natural al Pamantului.

De la aceasta descoperire din anul 1986 pana in prezent se mai cunosct inca 3 cazuri similare.

Soarele este secretul viorilor Stradivarius

Stradivarius a trait in Italia la sfarsitul secolului 17 inceputul secolului 18. A ramas cunoscut in istorie ca fiind unul dintre cei mai renumiti creatori de viori din lume. Astazi viorile Stradivarius sunt cele mai pretuite instrumente din lume si sunt recunoscute pentru sunetul lor clar si inconfudabil. Totusi secretul din spatele acestui succes a fost o enigma pana acum ceva timp.

Oamenii de stiinta au descoperit ca in perioada respectiva Pamantul a intrat intr-o mica era glaciara, datorata de intenisficarea activitatii vulcanice, dar si de lipsa radiatilor solare. Astfel, stejarii care cresteau in perioada respectiva, din care Stradivarius confectiona instrumentele muzicale, aveau un lemn mult mai tare decat cei care cresc astazi, iar de aici sunetul unic.

Sursa: Yuppy.ro

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
30 August 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.