Setari Cookie-uri

Interviu cu Alexandru Abagiu, make up artist

Pentru prima data in Romania, make up artistul cu experienta internationala, Alexandru Abagiu a decis sa-si impartasesca secretele si trucurile profesionale cu specialistii din domeniul frumusetii in cadrul unui masterclass.

De asemenea Masterclass-ul poate fi un plus si pentru hairstylistii care lucreaza in culisele prezentarilor de moda sau in studiourile foto, alaturi de fotografi si make up artisti, pentru a intelege mai bine meseria celor cu care fac echipa si pentru a fi in masura sa ceara anumite lookuri de mult timp standardizate pe plan international.

Nu am pretentia ca voia duce lucruri extrem de noi in prim plan, dar pot sa spun ca voi dezvalui tot ce tine de acel “savoir faire” al meu. Voi vorbi despre instrumentele pe care le selectez din cele mai indepartate colturi ale lumii si in egala masura voi dezvalui atuurile din maneca unui profesionist care a selectat mult pana sa decida ca un anume produs sau o anume tehnica functioneaza si functioneaza impecabil as putea adauga, pentru mine. In plus pentru ca imi doresc ca ochii participantilor sa prinda toate detaliile demonstratiilor asa cum si eu la randul meu am “furat” miscari sau trucuri de la marii make up artisti cu care am avut sansa sa lucrez sau de la care am putut sa invat ceva, fiecare participant va primi un desfasurator detaliat al tehnicilor demonstrate.

Sunt foarte curioasa despre colaborarile cu vedetele, ce ne poti spune?

La un seminar similar cu cel de acum din Septembrie de la Romexpo, seminar pe care l-am tinut la NY in Martie anul acesta in cadrul IBS am fost intrebat de participanti daca a lucra cu vedete constituie un avantaj tehnic sau din contra o eticheta publicitara adaugata numelui lucru nu foarte bine perceput in SUA.

Pentru mine cei 6 ani de experienta activa in cadrul festivalului de film de la Cannes si a lucra direct cu Jane Fonda sau Claudia Shiffer, Faye Dunaway, Goldie Hawn, Salma Hayek, Mikey Rourke sau oricare dintre manechinele de top precum Karolina Kurkova sau Doutzen Kroes constituie in primul rand o dovada a profesionalismului pentru ca nu vorbim de oameni normali sau usor de multumit, sunt personalitati cu o anumita imagine publica pe care si-au castigat-o cu greu si stiu exact care sunt ingredientele care functioneaza pentru ele; au doar de nevoie expertiza unui super profesionist care sa puna in practica sub presiunea timpului acea reteta.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
7 Septembrie 2011
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.