Setari Cookie-uri

Advertorial (P) Influenta parintilor in alegerile copiilor

Este important sa-i punem pe cei mici in contact cu cat mai multe lucruri pentru a afla ce le place si, mai ales, cat de mult le place. Atunci, ajutati si de noi, le va fi mai usor sa-si gaseasca un drum in viata, sa se dedice pasiunii care ii va face fericiti.

Unul dintre cele mai importante lucruri pentru viitorul adult fericit este viziunea pe care parintii i-o dau despre meseria pe care o va urma. Daca trebuie sa isi aleaga o meserie pentru bani sau pentru ca-i place. Daca trebuie sa fie sarguincios si entuziast sau s-o lase mai usor "ca merge si asa". Daca munca facuta din pasiune il poate implini sau daca sa astepte sa castige la vreo loterie. Daca ...
Banii sunt, desigur, importanti. Dar alegerea unei profesii bazandu-se doar pe aspecte pecuniare, neluand in calcul ceea ce ii place, ii va da viitorului adult un sentiment de neimplinire ce il va urmari toata viata. O meserie facuta cu pasiune, insa, ii poate aduce, pe langa satisfactia unui lucru bine facut, si bunastarea materiala. Atunci cand faci ceva din dragoste, cu siguranta va iesi mai bine decat daca o faci doar pentru bani.
Apare, insa, intrebarea: de unde va sti copilul ce sa faca, ce ii place cu adevarat? Azi vrea sa salveze toate animalele, maine sportul e viata lui, iar poimaine poate fi pasionat de geografie sau de japoneza. Foarte bine.

Poate acesta este momentul in care parintii influenteaza cel mai mult viata copiilor: daruindu-le posibilitatea de a incerca tot felul de lucruri noi, experiente de care se vor indragosti sau pe care nu vor insista sa le repete. Poate era cu gandul numai la baschet pana in momentul cand l-ai dus la prima lectie de vioara, iar de atunci nu o mai lasa jos. Sau invers.

Important este sa-i punem pe cei mici in contact cu cat mai multe lucruri pentru a afla ce le place si, mai ales, cat de mult le place. Atunci, ajutati si de noi, le va fi mai usor sa-si gaseasca un drum in viata, sa se dedice pasiunii care ii va face fericiti.
Esential este sa aiba cat mai multe PERSPECTIVE, atat cand e mic si inca descopera ce-i place, cat si cand e mai mare si porneste pe drumul ales.
Urmareste in continuare 50 de povesti de succes si convinge-te ca pasiunea si talentul ii pot oferi copilului tau sansa de a fi MAGISTER intr-un anumit domeniu. Afla apoi cum poti sa-i oferi copilului tau resursele necesare pentru cariera pe care si-o doreste!


BCR Asigurari de Viata

BCR Asigurari de Viata




Kudika
6 Octombrie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.