Setari Cookie-uri

Povestea mea: Daca as fi fost mama...

Toata lumea are de facut unele reprosuri parintilor.

Iar ea, mama, din toti indivizii care au roit in jurul ei, a ales sa se marite cu un tip cu doar un an mai in varsta, doar 5 centimetri mai inalt, cu doar 1000 de lei mai bogat.

Ca l-a ales pe Nae... asta e! Dar macar sa fi luat, din banii primiti la nunta, o masina! Nu setul acela oribil din portelan asezat ca o comoara nemaivazuta in vitrina cu zeci de zorzoane si ornamente de tot felul.

Urasc acea vitrina de la 7 ani, de cand a crezut mama ca sunt destul de mare incat sa nu ii spart bibelourile in timp ce i le sterg de praf. De pe la 12 ani, am inceput sa le „scap”, iar la 15 am fost elefantul nervos din magazinul de portelanuri: nu au mai scapat decat cele doua pisicute aristocrate cu care ma jucam pe ascuns cand ma aduceau ai mei de la gradinita si ma lasau nesupravegheata.

Daca ar fi ramas cu Vasilica, poate ca ar fi fost mai nebunatica, mai putin casnica, poate ca ar fi trait fericiti pana la adanci batraneti, poate ca si eu ieseam cu ochi verzi, asa, ca Vasilica. Poate ca - mai stii? - as fi fost baiat! Ce viata usoara as fi avut atunci! Poate ca invatam sa inot mai devreme si poate mama m-ar fi invatat cum sa trag la tir, nu cum sa cos. Daca as fi fost mama, l-as fi ales pe Vasilica! Si l-as fi pus sa isi schimbe numele! Si am fi avut impreuna multi copii frumosi, nu numai o fata... nu chiar perfecta.

Citește și:

Despartita de tata, Nae-ul mentionat mai sus, mama continua sa aiba intalniri cu diversi indivizi. Unii sunt simpatici, in felul lor, altii sunt doar pentru o intalnire, fara doar si poate! Dar, daca are doar intalniri de-astea trecatoare, nu isi va mai gasi iubirea vietii ei, iar eu chiar imi doresc sa o vad pe mama alaturi de un barbat bine facut, care sa o poata sustine din orice punct de vedere tot restul vietii ei, mai ales ca eu nu voi fi intotdeauna alaturi de ea.

A facut si alegeri cu care nu pot fi de acord, dar este mama mea, o iubesc si ii doresc tot binele din lume.

Ioana, 21 de ani.

Sursa foto prima pagina: Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
18 Martie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.