Setari Cookie-uri

Care este cantitatea recomandata de cafea pe care o putem consuma zilnic?

Specialistii consultati de NESCAFE recomanda consumul zilnic de cafea

Atunci cand vorbim despre cafeaua care ne energizeaza de la primele ore ale diminetii, ne gandim si la efectele pe care le are asupra organismului nostru pe termen scurt si lung.

Studiile recente din domeniu au demonstrat ca un consum regulat si moderat de cafea este parte a unei alimentatii echilibrate si este benefic pentru organism.

O serie de 5 de studii realizate in Suedia si Finlanda citate de NESCAFÉ s-au desfasurat pe un esantion total de 140.220 de femei si barbati si au evaluat consumul de cafea si efectele sale asupra organismului.

In urma studiului a reiesit faptul ca un consum moderat de cafea nu influenteaza tensiunea arteriala, in cazul persoanelor cu o sanatate buna. In medie, specialistii citati de NESCAFÉ afirma ca 2-3 cani de cafea reprezinta cantitatea totala optima pe care o persoana adulta sanatoasa o poate consuma zilnic.

Citește și:

Pe langa consumul moderat de cafea, un element la fel de important este procesul corect al prepararii acesteia. Este esential ca atunci cand preparam cafea sa nu folosim mai multa cafea decat este necesar. De exemplu, in cazul prepararii unei cani de cafea solubila de 150 ml, se recomanda doar 1-2 lingurite de cafea.

„La fel ca in cazul oricarui aliment si cafeaua trebuie consumata in cantitati moderate pentru a beneficia de efectele sale pozitive asupra organismului.

Studiile recente care au analizat beneficiile consumului de cafea au demonstrat ca, in ciuda multor mituri, cafeaua nu influenteaza tensiunea arteriala, ci are numeroase beneficii pentru organism. Important este sa existe o dozare corecta, sa avem o alimentatie echilibrata și diversificata si un program sustinut de excercitii fizice, pentru a ne pastra starea de bine. Atfel, cafeaua 100% naturala NESCAFÉ este parte a unui stil de viata echilibrat.”, sustine specialistul in nutritie NESCAFÉ, Nicoleta Tupita.

Citește și:

Cafeaua solubila 100% naturala face parte dintr-o alimentatie diversificata, avand beneficii asupra performantei mentale.

sursa foto prima pagina: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
15 Martie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.