Setari Cookie-uri

Cei mai importanti factori de risc asupra sanatatii oamenilor

Statisticile arata care sunt cei mai importanti factori de risc asupra sanatatii la nivel global.

Comunicat de presa

Unul dintre cele mai mari proiecte de cercetare de acest tip, Studiul Global Burden of Disease, realizat in anul 2010, a dezvaluit care sunt factorii cu cele mai mari riscuri pentru sanatate: tensiunea arteriala crescuta este factorul de risc cel mai important, la nivel global. Specialistii MediHelp International si Bupa International comenteaza rezultatele si afirma ca acestea sunt reflexia clara a traiului in societatea moderna.

Rezultatele studiului arata ca tensiunea arteriala este factorul care afecteaza cel mai des sanatatea, cauzand in 2010 pierderea a 9,4 milioane de ani de viata, ajustati in functie de dizabilitate (denumiti DALY = disability-adjusted life years). Un DALY reprezinta un an de viata sanatoasa pierdut si se calculeaza prin adaugarea numarului de ani pierduti din cauza bolii, la numarul de ani pierduti din cauza decesului prematur.

Citește și:

Al doilea cel mai mare factor de risc este reprezentat de fumat (6,3 milioane de DALY pierduti), iar al treilea a fost considerat consumul de alcool (4,9 milioane DALY pierduti). Cancerul si diabetul sunt pe locurile 7 si 8 in topul celor mai comune boli. De asemenea, rezultatele arata ca bolile infectioase, malnutritia, bolile materne si infantile cauzeaza din ce in ce mai putine decese si boli, spre deosebire de acum douazeci de ani. Desi speranta de viata este mai mare, oamenii traiesc mai mult cu povara bolii.

"Studiul ne spune, in esenta, ca aportul diferitilor factori de risc asupra sanatatii s-a schimbat de-a lungul ultimelor doua decenii. Aceste constatari pot fi atribuite faptului ca stilurile de viata s-au schimbat - oamenii sunt mai putin activi fizic si dietele lor sunt mai putin sanatoase. Prin analiza rezultatelor studiului putem obtine o perspectiva buna in zonele asupra carora trebuie sa ne concentram pentru a preveni problemele de sanatate si moartea timpurie. Noi pledam intotdeauna pentru preventie si protectie si le oferim clientilor nostri ajutorul si instrumentele necesare, astfel incat sa aiba singuranta ca primesc ingrijirea medicala corespunzatoare ori de cate ori apare o problema de sanatate. Un stil de viata profilactic asigura limitarea cat mai eficienta a potentialului distrugator al unei boli", spune Levy Zahal, presedintele MediHelp International.

Citește și:

Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock.

Vizionare placuta


Kudika
4 Aprilie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.