Setari Cookie-uri

Traditii de Paste in lumea intreaga

Pastele se sarbatoreste pe tot pamantul... dar cum?

2. Rostogolirea oualor

In Scotia se practica, pe alocuri, si vanatoarea de oua, insa se pune mai mult accent pe decorarea acestora (exista concursuri de oua decorate) si pe rostogolirea lor de pe un deal. Ouale rostogolite sunt fierte tare si decorate, de asemenea, iar simbolistica lor este legata de rostogolirea pietrei de pe mormantul lui Iisus. Intrecerea oualor rostogolite se repeta pana cand coaja acestora se sparge, iar apoi sunt mancate.

3. Paste voodoo

In Haiti, obiceiurile pascale sunt imbinate cu ritualurile voodoo, poporul avand credinta ca incantatiile, sunetul tobelor si sacrificarea caprelor vor tine la distanta spiritele rele si bolile.

4. Dansul macabru din Joia Mare

In Verges (Spania), cetatenii se imbraca in seara Joii Mari in robe lungi, intunecate sau costume de schelet, poarta cruci cu ei si umbla prin oras, pana cand se strang cu totii in marea hora a mortii. Dansul macabru este un obicei ce s-a pastrat inca din Evul Mediu, obicei menit sa aminteasca oamenilor ca avem cu totii acelasi sfarsit iminent, indiferent de rangul social. Sunetul tobelor si focul de tabara in jurul caruia localnicii interpreteaza dansul macabru vor alunga, totusi, spiritele rele.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
3 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.