Setari Cookie-uri

Psihologia sufletului feminin: Cele 4 tipuri de temperament

Descopera misterele personalitatii umane

Inca din antichitate, oamenii au fost fascinati de misterele psihologiei. Medicii Hipocrate si Galenus au definit inca de pe atunci patru tipuri de comportament. Teoria lor este bazata pe cele patru umori din organismul uman ( sangele, flegma, bila neagra si bila galbena), corelate cu cele patru elemente naturale si cu scurgerea anotimpurilor.

Sangvinic

Componenta organica asociata: sangele

Hormon asociat: dopamina

Element natural: aer

Anotimp: primavara

Omul cu personalitate sangvinica este spontan si se adapteaza usor. Nu ii lipsesc energia si entuziasmul dar poate fi nestatornic. Isi schimba usor activitatile si aria de lucru. Da dovada de flexibilitate in gandire, se integreaza usor in grup si accepta parerile altora.

Este deschis la compromis insa nu accepta sa-i fie calcata mandria. Este foarte constient de capacitatile sale pe care le va exploata din plin. Are o figura expresia pe pe care ii poti citi foarte usor emotiile. Nu este un actor bun prin urmare nu poate ascunde ceea ce simte.

Citește și:

Pe de cealalta parte, emotiile sale sunt foarte intense si il pot coplesi uneori. Da dovada de superficialitate atunci cand vine vorba de sentimente si poate fi cucerit cu greu. Ii place seductia dar este foarte dificil pentru el sa se implice intr-o relatie.

sursa foto: shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Iunie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.