Fascinantul cod al culorilor: cum poti deveni mai puternica accesand intelepciunea din spatele stiintei culorilor!

Fascinantul cod al culorilor: cum poti deveni mai puternica accesand intelepciunea din spatele stiintei culorilor!

Putere prin culori.

Inca din timpul Egiptului Antic, oamenii au fost fascinati de magia culorilor si de mesajele secrete care se pot ascunde in spatele acestora. Culorile erau atribuite anumitor divinitati si jucau functii simbolice bine delimitate, fiind o punte de legatura intre lumea umana si cea divina.

Cercetarile actuale din cromatologie (<stiinta culorilor>) au dezvaluit ca preferintele coloristice ale unei persoane depind de numerosi factori psihologici si sociali. Printre acestia se numara: originea etnica, mediul cultural ori religios in care persoana traieste, valorile sociale pe care le respecta, anumite evenimente care au avut un impact emotional puternic in viata persoanei, sensibilitatea cromatica innascuta s.a.m.d.

foto: Shutterstock.com

Pe langa acestea, exista o influenta strict subiectiva si adesea inconstienta pe care culorile o exercita asupra psihicului uman. Astfel, anumite semnificatii ascunse in codul culorilor pot dezvalui, uneori cu acuratetea unei test psihologic, anumite calitati si defecte personale care, impreuna cu celelalte trasaturi de caracter, alcatuiesc portretul personalitatii noastre.

Multi oameni sunt constienti de anumite puncte forte pe care preferintele coloristice le dezvaluie. Descopera in continuare, de asemenea, ce puncte slabe pot fi indicate de culoarea sau culorile favorite. Daca nu stii exact care este culoarea ta preferata, gandeste-te la la nuantele care predomina in garderoba ta, ori la tonurile de culoare cu care iti place sa te inconjori acasa sau la locul de munca.

Vizionare placuta


Kudika
18 Iunie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri