Setari Cookie-uri

Porti ochelari de vedere? Iata ce ar trebui sa stii

Cum ar fi sa putem vedea un musuroi de furnici chiar de la etajul 10 al unei cladiri?

Dar expresia de pe fata artistului preferat, atunci cand este in concert pe stadion? Grozav, am zice noi, dar am avea nevoie de niste ochi de vultur sau de un binoclu.

Pentru ca limitele vederii umane nu sunt atat de generoase, uneori trebuie sa apelam la ochelarii de vedere pentru a distinge corect lucrurile din jurul nostru. Prin urmare, ochii de vultur raman la vultur, iar ochii nostri raman la... ochelari.

Si daca tot am devenit atat de atasati de ei, iata ce ar trebui sa stim cand vine vorba de ochelari:

Daca oftalmologul a prescris o pereche de ochelari, asta nu inseamna ca problema este rezolvata complet si definitiv. Indiferent de prescriptia initiala, evolutia bolii trebuie urmarita constant, pentru ca dioptriile evolueaza si lentilele trebuie schimbate la un moment dat.

Protectia impotriva UV este foarte importanta chiar si atunci cand purtam ochelari. Indiferent de celelalte tratamente pe care le-am comanda pentru lentilele ochelarilor, avem nevoie de o solutie care sa protejeze cat mai mult impotriva radiatiilor UV. In ultimii ani, radiatiile ultraviolete sunt din ce in ce mai agresive cu ochii nostri. De ce? Pentru ca stratul de ozon s-a deteriorat semnificativ si pentru ca nu mai poate filtra la fel de bine radiatiile nocive.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.