Setari Cookie-uri

Porti ochelari de vedere? Iata ce ar trebui sa stii

Cum ar fi sa putem vedea un musuroi de furnici chiar de la etajul 10 al unei cladiri?

,"Desi nu pot fi percepute cu ochiul liber, razele ultraviolete actioneaza neintrerupt. Exista pe piata lentile heliomate care ofera protectie de pana la 100% impotriva razelor UV, dar si impotriva luminii puternice. Pentru ca pana la 50% din totalul radiatiilor provin din spate si din lateral, aceste lentile de vedere elimina si reflexiile radiatiilor UV de pe suprafata posterioara a lentilei", spune dr. Horia Pirga, medic oftalmolog Essilor.

Chiar daca miturile privind aparitia bolilor oftalmologice sunt foarte populare (de exemplu, „cititul in lumina difuza slabeste vederea”), nu trebuie sa tinem seama de ele. Nu toate afectiunile oftalmologice sunt dobandite pe parcursul vietii, ci pot fi mostenite de la parinti. De exemplu, miopia, hipermetropia, strabismul, cataracta si glaucomul sunt boli oftalmologice care pot avea cauze genetice, asa ca ati putea sa consultati istoricul medical al familiei, pentru a vedea ce boli va ameninta.

Citește și:

De aceea, cei mici trebuie tinuti sub supraveghere si dusi periodic la control. Chiar si la varste fragede, pot incepe sa manifeste afectiuni de care sufera si parintii sau bunicii. Este mai bine sa descoperim la timp afectiunile de care ei ar putea suferi, pentru ca este mult mai usor ca o afectiune sa fie tratata daca este descoperita din timp.

In plus, chiar daca unii dintre noi nu ii iubesc prea tare si vad purtarea lor ca pe o corvoada, trebuie sa recunoastem ca ochelarii au devenit un accesoriu. Alegand perechea potrivita, putem castiga un detaliu care ne infrumuseteaza cu adevarat tinuta. Daca ii si purtam si folosim cum trebuie, nu ne mai ramane decat sa ne bucuram linistiti de viata noastra de mandri purtatori de ochelari de vedere.

Sursa foto interior: dreamstime

Sursa foto prima pagina: shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Iulie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.