In anii ’90, serialele care erau construite in jurul unor personaje principale feminine au luat amploare. Imaginea de pe ecran a femeii s-a transformat de la gospodina mereu dichisita si surazatoare la afacerista priceputa sau razboinica puternica, in stare sa faca KO o armata intreaga. Si asta fara sa isi ciufuleasca bretonul.

1. Daenerys Tragaryen (Khaleesi)

Game of Thrones (Urzeala tronurilor) este unul dintre cele mai bune seriale produse vreodata, daca nu cumva cel mai bun, daca ne luam dupa gurile fanilor inraiti. Dintre numeroasele personaje care se bat pentru suprematia absoluta, am ales-o pe Daenerys, Mama Dragonilor.

Sex and the City: 20 de ani mai tarziu

Evolutia personajului este cel putin spectaculoasa. Daca in primele episoade, ea este portretizata ca o fecioara delicata si valoroasa doar pentru fizicul sau, ea se transforma intr-un general de armata, in cel mai propriu sens al cuvantului.

Pe langa frumusetea fizica, Daenerys este extrem de inteligenta, cunoaste graiurile popoarelor, are o gandire tactica si un suflet generos. Cu toate acestea, nu se teme sa pedepseasca nedreptatile si chiar sa omoare fara mila.

foto captura YouTube

Marius Moga si Carrie Bradshaw vin cu Stirile zilei
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: