Setari Cookie-uri

Ti-ai facut curat pe peretele Facebook? Ce spun despre tine postarile zilnice

Statusul de pe Facebook iti poate dezvalui personalitatea

Un grup de cercetatori de la Universitatea din Pennsylvania a efectuat un studiu pe 700 de milioane de cuvinte si fraze folosite de peste 75000 de utilizatori Facebook. Ei au incercat sa determine daca exista vreo legatura intre limbajul folosit si personalitate, varsta si gen. Rezultatele, desi deloc suprinzatoare, sunt foarte interesante.

Barbatii folosesc mult mai des adjectivul pronominal “a mea”, atunci cand se refera la iubita sau sotie decat femeile atunci cand se refera la sotii lor. Insa doamnele folosesc de mai multe ori cuvinte care desemneaza emotiile.

Dincolo de gen, utilizatorii Facebook se impart in oameni introvertiti sau extrovertiti. Cei mai deschisi catre oameni scriu foarte des pe pagina lor cuvinte ca “petrecere”, “emotii”, “abia astept” iar cei care sunt mai retrasi in sine folosesc relativ des “multumesc”, “proverb”, “dorinta”.

Citește și:

Nu stiu daca este valabil si pentru romani. Insa din cercetarile noastre empirice, am impartit utilizatorii romani de Facebook in cateva categorii. Iata care sunt acestea.

1. Loverboy: Daca ii studiezi bine profilul, gasesti enspe albume denumite “iubita mea :x”, cu enspe fete diferite. Bineinteles, isi schimba starea de la “In a relationship” la “It’s complicated” si “Single” de cateva ori pe an.

2. Gospodina: Gateste, da cu matura sau spala, Gospodina trebuie sa spuna tuturor. De aceea, pozeaza clatitele facute de mamaia sau se autosurprinde cu aifonul cum curata baia imbracata intamplator intr-o tinuta de club.

foto shutterstock femeie in bucatarie cu laptop

3. Make-up artista/frizerita/cosmeticiana autoproclamata: Ea a invatat cum sa intinda fondul de ten din tutorialele YouTube sau a facut un curs de 3 ore. E inarmata pana in dinti cu periute, pensulite, forfecute si alte instrumente. Daca te lasi insa pe mana ei, risti sa semeni cu o sperietoare de ciori sau mai batrana cu vreo 15 ani.

Citește și:


4. Analistul politic: Este comentacul de meserie. Evenimentele politice fac parte din viata lui si adora sa le comenteze desi nu le intelege pe deplin. Cel mai probabil, isi da cu parerea ca sa para interesant dar opiniile lui sunt bazate doar pe zvonuri si semne de exclamatie.

Vizionare placuta


Kudika
15 Octombrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.