Setari Cookie-uri

Top 5 cele mai bune carti despre sex din istorie

O perspectiva in timp asupra sexualitatii: De la Kama Sutra in laborator

Sexualitatea a fost un subiect capitvant pentru oameni de la inceputul civilizatiei. Tiparul si distribuirea la scara mai larga a cuvantului scris au dus la dezvoltarea multor studii de gen, sau pur si simplu, au deschis usi pentru transmiterea de informatii cu privire la placerea sexuala, posibilele boli infectioase si scrieri erotice.

1. Comportamentul sexual al barbatului (1948) si Comportamentul sexual al femeii (1953) de Alfred Kinsey

Kinsey a fost unul dintre cei mai mari cercetatori ai sexualitatii umane. Metodele sale de studiu au revoltat pudoarea societatii americane de dupa cel de-al doilea Razboi Mondial. In ciuda tuturor controverselor starnite, cele doua carti ale sale raman inca puncte de referinta pentru a dezvalui o parte din misterul comportamentului si a impulsurilor sexuale la oameni.

Pentru a obtine rezultate concludente, Kinsey a luat parte ca observator la actele sexuale atat in cuplurile (sau grupurile) hetero cat si homosexuale. El a descoperit ca o pre-activitate sexuala apare inca din copilarie si este ceva mai mult decat simpla curiozitate fireasca a copiilor. Societatea americana l-a dispretuit atunci cand a afirmat ca respectabilele doamne au dorinte sexuale si se masturbeaza pana la varste inaintate.

Citește și:

alfred kinsey

foto captura YouTube

In ciuda criticilor numeroase, Comportamentul sexual al barbatului precum si studiul asupra sexualitatii feminine raman doua dintre cele mai bine vandute carti ale tuturor timpurilor.

Tot el este responsabil pentru studiul care masoara gradul de homosexualitate al fiecaruia dintre noi, pe o scara de la 0 la 5. Desi cei mai multi dintre heterosexuali cred ca vor scoate un 0 barat pe scara lui Kinsey, testele sale au demonstrat ca cei mai multi dintre acestia se situeaza undeva intre 1 si 2.
Pentru a-si finaliza cercetarile, Alfred Kinsey a tinut mai mult de 18000 de interviuri.

2. Povestea celor doi iubiti (1444) de Papa Pius II

Istorioara erotica a fost scrisa in secolul XV de catre Aeneas Sylviu Piccolomini inainte sa ajunga cunoscut sub numele de Papa Pius II. Elitele sociale din Europa s-au indragostit de aceasta carte si a circulat de-a lungul si de-a latul batranului continent in limba latina. Povestea celor doi iubiti este cu siguranta una dintre cele mai citite carti din perioada Renasterii.

Citește și:

Ea descrie legatura amoroasa interzisa dintre Lucretia, o femeie casatorita si Euryalus, unul dintre cavalerii de onoare de la curtea lui Sigismund.

Paginile sale abunda in descrieri romantice insa de asemenea, este plina de imagini erotice in care imbratisarile celor doi iubiti sunt descrise foarte explicit.

Citeste pe Kudika.ro

Top 5 cele mai controversate carti din lume

Top 5 carti mai FIERBINTI decat Fifty Shades of Grey

Vizionare placuta


Kudika
15 Noiembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.