CODUL de VIATA al Amerindienilor: 20 de reguli de conduita vizionare

CODUL de VIATA al Amerindienilor: 20 de reguli de conduita vizionare

Descopera Codul secret izvorat din stravechea intelepciune indiana, 20 de legi simple, insa fascinante, care iti pot schimba viata intr-un mod absolut miraculos:

Sursa: Garbo.ro

In simplitate gasim cea mai adanca complexitatea. Stravechea intelepciune a indienilor americani nu inceteaza sa ne uimeasca si astazi. Profunzimea cu care amerindienii privesc viata, dar si perspectivele revelatoare pe care le au asupra vietii, a umanitatii, a planetei si a oamenilor sunt cat se poate de autentice si valabile chiar si in zilele noastre. Ar trebui sa tinem aproape de sufletele noastre aceste reguli de conduita izvorate din intelepciunea plenara a unei populatii vizionare. Descopera care sunt cele 20 de legi ale Codul etic al amerindienilor! Autorul acestui cod moral amerindian este anonim.

Foto Barbat amerindian via Shutterstock

Codul etic al amerindienilor

  • 1. Trezeste-te odata cu soarele ca sa te rogi. Roaga-te singur. Roaga-te des. Marele Spirit te va ajuta, trebuie doar sa ii vorbesti...
  • 2. Fii tolerant cu cei care, undeva pe drumul lor, s-au ratacit… Ignoranta, trufia, mania, gelozia si lacomia izvorasc dintr-un suflet pierdut. Roaga-te pentru cei pierduti, pentru a gasi indrumare.
  • 3. Cauta-te pe tine – prin tine. Nu le permite celorlalti sa croiasca ei drumul pentru tine. Este drumul tau si doar al tau. Altii pot merge pe drumul tau alaturi de tine, insa nimeni nu poate merge pe el pentru tine.
  • 4. Trateaza oaspetii care pasesc pragul casei tale cu multa atentie. Serveste-le cea mai buna mancare, ofera-le cel mai bun pat si trateaza-i cu respect si onoare.
  • 5. Nu lua ceea ce nu este al tau indiferent ca este de la o persoana, o comunitate, din salbaticie sau dintr-o alta cultura. Nici nu a fost castigat, nici nu ti-a fost daruit. Nu este al tau.
  • 6. Respecta tot ceea ce exista pe acest pamant indiferent ca vorbim de oameni, plante sau de orice este viu.
  • 7. Onoreaza gandurile, dorintele si cuvintele celorlalti oameni. Nu intrerupe niciodata pe altcineva, nu rade de el si nici nu-i imita comportamentul in batjocura.
  • 8. Niciodata nu-i vorbi pe altii de rau. Energia negativa pe care o arunci in univers se va multiplica atunci cand se va intoarce la tine.
  • 9. Toti oamenii fac greseli. Si toate greselile pot fi iertate.
  • 10. Gandurile rele cauzeaza boli ale mintii, ale trupului si ale spiritului. Practica optimismul.

Foto prima pagina: cod de viata, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
30 Decembrie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri