Setari Cookie-uri

8 carti celebre care au fost interzise de-a lungul timpului

Carti controversate in istorie

3. Povestirile din Canterbury – Geoffrey Chaucer, sfarsitul secolului al XIV-lea.

Cartea a fost scrisa pe parcursul a 15 ani din viata autorului. Aceasta cuprinde o serie de nuvele, fiecare cu cate un alt narator. Pe drumul de la Hanul Tabard din Sputhwark spre catedrala din Canterbury, fiecare pelerin trebuie sa spun doua povesti pana la destinatie si alte doua in timp ce parcurg drumul in sens invers.

O lucrare complexa, volumul Povestile din Canterbury cuprinde toate genurile toate genurile literaturii medievale. Mai mult de atat, fiecare in parte este o fresca a societatii engleze din perioada respectiva si ofera detalii istorice de nepretuit ale vietii zilnice, precum si a moravurilor sau obiceiurilor.

SUA au interzis insa aceasta carte in 1873pentru ca au considerat-o obscena si nepotrivita pentru mentalitatea din secolul XIX.

Citește și:

4. Codul lui Da Vinci – Dan Brown, 2003

Cea mai cunoscuta opera alui Dan Brown vorbeste despre conspiratie Bisericii impotriva Mariei Magdalena pe care o considera sotia lui Iisus, mama a urmasilor acestor. Biserica Catolica din Liban a fost extrem de nemultumita de aceasta perspectiva si interzis cartea in 2004.

5. Jurnalul lui Anne Frank – 1947

Opera biografica a lui Anne Frank a fost publicata la 2 ani dupa moartea ei. Jurnalul sau ofera date complete despre viata in ilegalitate a familiei sale, ascunsa in spatele unei fabrici de ochii fortelor naziste. Tot Libanul a interzis aceasta carte pe motiv ca portretizeaza evreii intr-o lumina pozitiva.

Vizionare placuta


Kudika
4 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.