Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Paulo Coelho

Sexul, durerea, dragostea sunt experiente limita ale omului si numai cine cunoaste frontierele acelea cunoaste viata

Onoare

Onoarea. Demnitatea. Respectul fata de mine insami. Daca ma gandesc mai bine, n-am avut niciodata niciunul din aceste trei lucruri.

Prietenie

Prietenia are virtutile unui rau: ocoleste stanci, se adapteaza la vai si munti, uneori se transforma in lac pana ce adancitura se umple si isi poate urma cursul. Pentru ca, la fel cum raul nu uita ca tinta sa e marea, prietenia nu uita ca singura sa ratiune de a fi este sa-si dovedeasca iubirea fata de ceilalti.

Razboi

Razboinicul stie ca bataliile pe care le-a dat in trecut au sfarsit intotdeauna prin a-l invata cate ceva. Dar invatamintele acestea l-au facut pe razboinic sa sufere mai mult decat ar fi fost necesar. Nu doar o data si-a pierdut timpul luptand pentru o minciuna. Si a suferit pentru persoane care nu erau la inaltimea dragostei lui.

Renuntare

Nu renunta. De obicei ultima cheie din manunchi este cea care deschide usa.

Citește și:

Scop

Scopul meu este sa inteleg dragostea.

Soare

Cand toate zilele sunt egale inseamna ca oamenii au incetat sa vada lucrurile bune care au aparut in viata lor de cate ori soarele traverseaza bolta.

Trecut

Daca trecutul nu te multumeste, uita-l pe loc. Alcatuieste-ti o noua viata in care sa crezi. Concentreaza-te doar asupra momentelor in care ai obtinut ce-ti doreai si asta iti va da putere sa reusesti.

Univers

Cand iti doresti ceva cu adevarat, tot Universul conspira pentru indeplinirea visului tau.

Vise

Cand renuntam la vise si ne gasim pacea, avem parte de o scurta perioada de liniste. Dar visele moarte incep sa putrezeasca inauntrul nostru si ne infesteaza aerul in care traim. Iar intr-o buna zi visele moarte si putrezite fac aerul imposibil de respirat si ajungem sa ne dorim moartea, moartea care sa ne elibereze de certitudini.

Citește și:

Zgarcenie

Viata este uneori foarte zgarcita: trec zile, saptamani, luni si ani fara sa simti nimic nou. Totusi, odata ce se deschide o usa, o adevarata avalansa patrunde prin spatiul deschis. Acum nu ai nimic, iar in clipa urmatoare ai mai mult decat poti accepta.

foto prima pagina shutterstock femeie roscata cu carte

Vizionare placuta


Carmen este redactor-șef Kudika.ro și scrie de când își aduce aminte. A început cu integrame sustrase pe furiș de la tatăl ei și 30 de ani mai târziu se relaxează...

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.