Misterul sunetelor criminale: Melodiile care omoara

Top 3 cantece controversate din cauza mesajelor subliminale

Toata lumea are cel putin o melodie preferata pe care o poate asculta la nesfarsit, fara sa se plictiseasca de aceasta. De altfel, oamenii de stiinta au studiat efectele muzicii asupra psihicului uman si au descoperit ca sunetele ne pot influenta starea de spirit.

De asemenea, muzica ne ajuta sa ne relaxam, sa studiem si sa ne imbunatatim memoria. Este limpede, prin urmare, ca are un impact serios asupra comportamentului nostru.

1. Seresz Reszo - Gloomy Sunday

Aceasta este una dintre cele mai controversate bucati muzicale din istorie. Motivul pentru care Duminica trista este invaluita de mister este numarul mare de sinucideri pe care, teoretic, aceasta piesa le-a provocat.

Cantecul a fost compus in 1933 de catre compozitorul ungur Rezso Seress dupa ce a fost parasit de iubita sa. Prima inregistare audio a piesei dateaza din 1935, doi ani mai tarziu. Rezso a intampinat o serie de dificultati in raspandirea creatiei sale pentru ca era considerata pur si simplu prea melancolica pentru perioada respectiva.

Retail jobs

Misterul adevarat de abia acum incepe. Legendele urbane spun ca cel putin 19 oameni s-au sinucis dupa ce au ascultat aceasta piesa. In ciuda faptului ca nu a fost demonstrata niciodata o legatura directa intre Duminica trista si presupusul sir de sinucideri, posturile de radio din acea vreme, atat din SUA cat si din Ungaria au refuzat sa difuzeze piesa.

In mod paradoxal, dupa 35 de ani de cand a compus cantecul, autorul acestuia s-a sinucis, aruncandu-se de la fereastra.

Oamenii de stiinta au gasit insa o explicatie pentru aceste morti pe care le-au pus de fapt pe seama crizei si foametei din perioada interbelica. In anii de dupa primul Razboi Mondial, Statele Unite au fost lovite de Marea Criza Financiara, ani in care rata sinuciderilor a crescut drastic.

O alta legenda spune ca in perioada respectiva, nu puteai merge linistit pe strazile din New York pentru ca te puteai trezi lovit de un sinucigas care se arunca de la etajele superioare ale cladirilor de birouri.

Vizionare placuta


Kudika
18 Februarie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri