Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Buddha

Calea nu este in ceruri. Calea este in inima.

Talmacirea visului a fost confirmata de un clarvazator care le-a explicat parintilor ca Siddharta va avea un destin maret. Daca isi va duce zilele in palatul tatalui sau, va ajunge un mare rege. Daca il va parasi, va deveni un conducator spritual. Tatal sau l-a crescut, deci, in palat si la 16 ani s-a casatorit cu Yashodhara.

In ciuda bogatiei de care era inconjurat, el nu era fericit. A plecat de la casa si a ales calea cea grea. In calatoria sa, Siddharta a inteles ca nimic nu poate opri moartea si suferinta.

6 ani mai tarziu, calatorul Gautama Siddharta mediteaza la umbra unui smochin. Demonul Mara incearca sa il ispiteasca si ii arata imagini cu femei frumoase si seducatoare, cele 3 fiice ale sale: Tanha (Dorinta), Arati(Plictiseala) si Raga(Pasiunea). Invatatorul rezista ispitelor si atinge Iluminarea.

Adevar

Regatul meu e adevarul si nimeni nu mi-l poate lua.

Citește și:

Bucurie

In loc de o mie de cuvinte, mai bine numai unul, dar care-aduce Pacea. In loc de o mie de versuri, mai bine numai unul, dar care-arata Frumosul. In loc de-o mie de cantari, mai bine una, dar care-mprastie doar bucurie.

Compasiune

Abia atunci cand omul are compasiune fata de toate fiintele vii, se poate numi nobil.

Dragoste

Niciodata ura nu pune capat urii, ci dragostea.

Est si Vest

Pe cer nu este nicio diferenta intre Est si Vest. Fiecare om isi creeaza propriile diferente si apoi le crede adevarate.

Existenta

Aceasta existenta a noastra este la fel de trecatoare ca si norii pe un cer de toamna.

Furie

Sa tii furia in tine e ca si cum ai prinde un carbune incins pe care vroiai sa-l arunci in altcineva. Tu o sa te arzi!

Gratitudine

Sa ne ridicam si sa multumim, caci chiar daca nu am invatat foarte mult azi, macar am invatat putin, si chiar daca nu am invatat putin, macar nu ne-am imbolnavit, si daca ne-am imbolnavit, cel putin nu am murit; deci, sa multumim.

Citește și:

Intelepciune

Oamenii intelepti, dupa ce au auzit legile spirituale, devin plini de serenitate, ca un lac limpede, adanc si linistit.

Inima

Nu ofensa nici prin cuvinte, nici prin fapte. Hraneste-te cu moderatie. Traieste in Inima. Cauta cele mai inaltatoare ganduri.

Libertate

Sanatatea, multumirea si increderea sunt posesiunile tale cele mai valoroase, iar libertatea este cea mai mare bucurie a ta.

Lumina

Un om intelept trebuie sa paraseasca starea plina de intuneric, si sa urmeze calea luminii. Nefiind atasat niciunui loc de pe lumea aceasta, el trebuie ca in retragerea sa sa caute fericire acolo unde nu pare a fi nicio fericire. Lasand toate placerile superficiale in urma, si nenumind nimic "al meu", omul intelept trebuie sa elimine toate tulburarile mintii.

Miracol

Daca am putea vedea in mod clar miracolul unei flori, intreaga noastra viata s-ar schimba din temelii.

Citește și:

Nastere

Nasterea inseamna suferinta, imbatranirea inseamna suferinta, durerea si lamentarea si disperarea inseamna suferinta.

Opus

Actiunea si reactiunea sunt opuse si egale.

Placere

Cel care este netulburat de pofte, care nu este absorbit de placerile efemere, care a perceput libertatea transcendenta si neconditionata : calea lui este dificil de inteles, precum cea a pasarilor care zboara in vazduh

Paradis

Intr-un sat sau in padure, in campie sau la munte, oriunde salasluieste omul realizat spiritual, acel loc este paradisiac.

Ratiune

Ratiunea este totul. Vei deveni ceea ce gandesti.

Religie

Religia consta din a face cat mai putin rau posibil, din a face binele din abundenta, din a practica dragostea, mila, adevarul si curatia pe toate drumurile vietii.

Suferinta

Primul adevar spune ca viata aduce cu sine suferinta. Al doilea ca suferinta are o cauza, ca nu este un rezultat accidental. Al treilea Adevar afirma ca putem descoperi cauza si putem rupe lantul cauzal pentru a preveni suferinta. Indepartezi cauza, si astfel indepartezi efectul. Al patrulea si cel mai important Adevar spune ca trebuie sa exersam pentru a atinge adevarul explicat de cel de-al treilea Adevar.

Citește și:

Suferinta

Sa ai mila pentru toti, pentru bogati si saraci in aceeasi masura. Fiecare om are suferinta lui. Unii sufera prea mult, altii prea putin.

Teama

Singurul secret al existentei este sa nu iti fie teama. Niciodata sa nu iti fie teama de ce vei deveni.

Trandavie

Trandavia este o scurtatura spre moarte; a fi sarguincios este o cale a vietii; oamenii fara minte sunt lenesi, pe cand inteleptii sunt intotdeauna harnici.

Umbra

Daca un om vorbeste sau se poarta in urma unui gand rau, durerea il va urmari. Dar daca vorbeste sau se poarta in urma unui gand pur, fericirea il va urma ca o umbra care nu il paraseste niciodata.

Victorie

Mania invinge-o prin blandete, raul invinge-l prin bine, pe zgarcit invinge-l prin darnicie, iar pe mincinos prin adevar.

Virtute

Virtutile ca si muzele apar mereu in grup. Niciodata un principiu bun nu a fost gasit solitar in niciun suflet.

Citește și:

Zei

O singura fapta a dragostei adevarate care salveaza viata este mai mare decat osteneala cuiva in jertfe religioase aduse zeilor.

sursa foto prima pagina shutterstock femeie in sari

Vizionare placuta


Kudika
13 Martie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.