Setari Cookie-uri

Anti-diva: Manifest impotriva lui Marilyn Monroe

Domnii prefera blondele, eu o prefer pe Norma Jean

Marilyn s-a nascut in 1926 sub numele de Norma Jean Baker. Copilaria si adolescenta ei nu au fost usoare iar experientele traumatizante prin care a trecut in orfelinate si in casele celor 11 perechi de asistenti maternali care au avut-o in grija au lasat urme asupra ei pentru tot restul vietii.
In ciuda faptului ca a avut un presupus IQ de 168, ea este inca recunoscuta ca sex-simbolul secolului XX.

In calea ei spre celebritate, a renuntat la numele cu care s-a nascut. Inainte de a se opri asupra lui Marilyn, ea a cochetat cu Jean Adair.

Marilyn nu a avut curajul sa fie ea insasi, poate in incercarea de a scapa de un trecut traumatizant. In ciuda inteligentei native, ea a ramas in cinematografie ca stereotipul blondei proaste care face zambre si isi pune poalele in cap. De fapt, cele doua scene emblematice cu Marilyn sunt cea din 7 ani de casnicie, atunci cand curentul de la metrou ii ridica fusta, si cea de-a doua in care ii canta La multi ani lui Kennedy, intoxicata de bautura, intr-o rochie atat de stramta incat a fost nevoie sa o coasa direct pe ea.

Citește și:

marilyn monroe

Talentul ei actoricesc nu a fost niciodata exploatat pe masura capacitatilor sale artistice. Dar pentru ca diva si producatorii deopotriva si-au dat seama ca sexul vinde, cea mai buna modalitate de a-si promova filmele pe bani grei a fost hipersexualizarea unei persoane inteligente.

Aceasta postura a fost mentinuta si de numeroasele scandaluri amoroase in care Marilyn a fost implicata in timpul vietii. Desi ea a fost libera sa iubeasca pe cine si cand a vrut. Cine-i fara de pacat sa arunce primul cu piatra! Si ea a stiut sa iubeasca mai mult poate decat „fetele cuminti, la locul lor” de la Hollywood.

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.