Setari Cookie-uri

Anti-diva: Manifest impotriva lui Marilyn Monroe

Domnii prefera blondele, eu o prefer pe Norma Jean

Desi a avut relatii cu fratii Kennedy, Marlon Brando si Tony Curtis, marea ei iubire a fost Joe DiMaggio, poate cel mai bun jucator de baseball din istorie.

Dincolo de imaginea de femeie fatala pe care si-a cultivat-o, Norma Jean a fost una dintre primele femei antreprenor din la Hollywood si si-a infiintat propria casa de productie. Din pacate, aceasta a scos un sigur film, Printul si dansatoarea in care a interpretat acelasi stereotip care a consacrat-o.

Imaginea lui Marilyn revine din ce in ce mai des, in special prin intermediul retelelor de socializare iar citate atribuite ei apar in newsfeed de cateva ori pe saptamana. Monroe este considerata, deci, un exemplu demn de urmat pentru femeile moderne.

Norma Jean Baker a fost o victima a imprejurarilor in care s-a nascut. Tristetea, vulnerabilitatea si lipsa de afectiune au transformat-o in Marilyn Monroe, un idol trist al unei generatii iesite din doua razboaie mondiale, avide de stralucire, sexualitate si superficialitate. Singura identitate pe care si-a asumat-o, desi a urat-o, a fost una stereotipa, lipsita de esenta.

Citește și:

Marilyn imaginea a ucis-o pe Norma Jean, femeia inteligenta, intreprinzatoare, frumoasa, supravietuitoarea unor traume adanci.

foto prima pagina Guliver/Splash News

Vizionare placuta


Kudika
17 Martie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.