Setari Cookie-uri

In cautarea Atlantidei: 5 destinatii posibile

Misterele civilizatiei disparute

2. Desertul Sahara

Desi pare o zona in care este foarte putin probabil sa se dezvolte o astfel de civilizatie, exista cateva teorii care speculeaza ca vechiul oras-port Cartagina ar fi fost contruit exact in maniera descrisa de Platon: forme concentrice, unite de poduri vaste.

Sahara nu s-a format insa urma unui cataclism acvatic, ci mai degraba a fost un ocean a carui apa s-a evaporat. Cei care plaseaza Atlantida aici cred ca ramasitele acestei civilizatii se afla ingropata undeva sub intinderea desertica.

3. Malta

Arheologii au gasit pe insula din Marea Mediterana cateva structuri de piatra ridicate in mod cert de mana omului care dateaza de 9000 de ani. Acestea sunt printre cele mai vechi ruine arheologice descoperite in lume. Pentru comparatie, Marea piramida a lui Keops are in jur de 4000 de ani. Mai mult de atat, testele oamenilor de stiinta au aratat ca insula a trecut printr-un eveniment cataclismic asemanator cu cel care ar fi distrus Atlantinda.

Citește și:

4. Bimini

O alta presupusa localizare a Atlantidei este in cele 3 insule care formeaza regiunea Bimini, in vestul tarii Bahamas. In 1968, in apele scazute din jurul tarmurilor s-au gasit urmele unui drum antic,coloane de sustinere, scari, precum si ruinele unor piramide. Imperiul atlantilor ar fi putut, astfel, sa se intinda in mijlocul oceanului pana in insulele Azore.

5. Antartica

Supozitiile care plaseaza Atlantica pe intinderea de gheata sunt bazate pe o harta a pamantului din 1513 care apartine amiralului otoman Piri Reis. Dupa desenele lui, Antartica a fost candva un teritoriu fertil. La aceasta idee a contribuit si teoria potrivit careia Atlantida a fost distrusa in timpul unui proces de schimbare rapida a polilor, eveniment care a schimbat complet clima pamantului si a dus la inghetarea Antarticii.

harta piri reis atlantinda

Fragment din harta lui Piri Reis

Citește și:

foto prima pagina shutterstock femeie costum antic

Vizionare placuta


Kudika
1 Aprilie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.