Setari Cookie-uri

20 + 1 lucruri pe care nu le stiai despre fast food

Iti plac hamburgerii si cartofii prajiti dar stii ce mananci de fapt?

11. Stridiile erau candva considerate fast food. Acest lucru se intampla in New York, in secolul XIX si erau pescuite din raul Hudson.

12. Singurul continent din lume pe care nu exista un lant de fast food este Antarctica.

13. Colonelul Sanders este cel care a inventat o reteta secreta pentru invelisul crocant al puiului de la KFC. Reteta originala cu 11 ierburi si condimente inca exista si este pastrata intr-un seif.

14. 1 din 4 mostre de carne testata din fast food-uri contine bacterii care sunt imune la medicamente.

15. Un milkshake contine mai mult de 50 de chimicale.

16. Uneori, in produsele fast – food sepune sirop de porumb pentru ca este un indulcitor ieftin. In plus, acesta declanseaza o reactie chimica in organism care ne face sa ne dorim mai multa mancare nesanatoasa.

17. In mod normal, produsele fast food sunt tinute pentru scurt timp pe un cuptor cald. Atunci cand suna alarma, inseamna ca timpul in care au putut fi consumate a expirat si trebuie aruncate. Acest lucru nu se intampla intotdeauna si poti primi mancare veche fara sa iti dai seama.

Citește și:

18. Daca restaurantul fast food la care manaci de obicei are si produse de patiserie, ar fi bine sa nu le mai comanzi dupa-amiaza. Acestea sunt facute (sau decongelate) dimineata si pana seara ajung aproape necomestibile.

19. Blatul de pizza nu este proaspat facut ci ajunge congelat in restaurant. Inainte de coacere, este dat cu foarte mult ulei si un agent care nu permite sa se lipeasca de suprafata incinsa.

20. 1 din 8 americani a fost candva angajat la McDonald’s

21. Un cheesburger de 200 gr are in jur de 600 de calorii. Un hamburger are putin sub acest numar. 100 gr de cartofi prajiti au 350 de calorii. Ca sa scapi de caloriile acumulate in timpul unui pranz format dintr-un hamburger, o portie de cartofi prajiti, un milkshake si un suc trebuie sa alergi 60 de minute fara oprire, la viteza sustinuta.

foto prima pagina shutterstock hamburger

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
21 Aprilie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.