Setari Cookie-uri

Cele mai bune lectii de viata pe care mi le-a impartasit bunica

Bunica te invata multe lucruri esentiale despre viata asa ca ai face bine sa o asculti.

Se spune ca "cine nu are bunici sa isi cumpere" pentru ca un bunic este precum o comoara. Isi iubeste neconditionat nepotii si ii invata numai lucruri bune. Sunt lectii de viata pe care parintii nu le pot da copiilor si nu pentru ca nu ar vrea si pentru ca nu au experienta si maturitatea necesara.

Norocul meu ca am o bunica tare de treaba si imi mai da cate un sfat din cand in cand, uneori fara sa isi dea seama ce impact au vorbele ei si ce pot eu invata de acolo.

foto: bunica si nepoata, Shutterstock

Respecta-ti intotdeauna promisiunile

De cate ori mergeam pe la bunica mea ii promiteam ca o sa vin mai des si ca data viitoare o sa am mai mult timp sa stam de vorba si sa imi povesteasca cum era ea la varsta mea, cum erau oamenii de atunci, cum era societatea, la ce visa ea cu adevarat. Bineinteles ca nu ma tineam de cuvant si preferam sa ies cu prietenii decat sa merg la bunica, chiar daca acolo imi gaseam linistea si ma relaxam asa cum nu o faceam nicaieri.

Citește și:

De fiecare data bunica imi spunea: "Nu ai facut asa cum ai promis, iar ai venit si esti pe fuga, nici nu am timp sa ma uit bine la tine. Invata sa iti respecti promisiunile pentru ca cei din jur sa aiba incredere in tine si sa te respecte."si eu ii spuneam ca am treaba, ca muncesc mult si ca sunt obosita.
Acum, cand bunica nu mai este in putere asa ca alta data, regret ca nu am petrecut mai mult timp cu ea cand am avut ocazia.

Fii disciplinata

Invatata ca la mama acasa, sa imi arunc hainele prin toata casa si ca prin minune sa le gasesc mereu la locul lor, asa procedam si la bunica. Intr-o zi, satula sa tot imi spuna ca nu e frumos ce fac si ca ar trebui sa imi strang lucrurile, mi le-a adunat pe toate si mi le-a ascuns atat de bine incat nu le-am mai gasit si mi-a spus ca le-a dat unor persoane amarate pentru ca eu nu aveam grija de ele.

Tot atunci mi-a spus ca trebuie sa invat sa fiu disciplinata in tot ceea ce fac pentru a ajunge acolo unde imi doresc. Sa am o casa curata asa ca a mamei mele, sa am ordine in ganduri si in tot ceea ce vreau sa fac.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.