Setari Cookie-uri

Cele mai bune lectii de viata pe care mi le-a impartasit bunica

Bunica te invata multe lucruri esentiale despre viata asa ca ai face bine sa o asculti.

Respecta-ti si iubeste-ti familia

Asta este o lectie pe care am invatat-o indirect de la bunica mea. Nu mi-a spus niciodata ca trebuie sa ii iubesc pe ai mei ca pe ochii din cap pentru ca a vazut ca sunt tot ce am mai bun pe lume si ca ii respect mai mult decat pe oricine.

Am vazut la ea cum isi strange copii alaturi de sarbatori sau cand vrea sa ii vada pe toti la ea acasa. Ii e dor de zilele cand alergau prin curte si cand ii chema la masa. Asa mai face si acum din cand in cand, si pentru ca familia s-a marit, ea gateste cat pentru tot satul si nu are liniste pana nu ne vede pe toti ca ne frecam burtile dupa ce mancam.

Respecta-te pe tine

Si prin asta inteleg sa am grija de mine si de imaginea mea. Sa salut vecinii chiar daca nu ii cunosc si sa incerc sa ajut batranelele de pe strada atunci cand au nevoie. Mereu imi spune sa fiu respectuoasa si sa imi ajut aproapele pentru ca "din ce dai, Dumnezeu iti da", este o vorba pe care mereu o sa mi-o amintesc.

Citește și:

Ai incredere in tine

Bunica ma incurajeaza sa fac tot ceea ce imi trece prin cap pentru ca asa capat experienta, sau cum spune ea "asa ma coc" adica ma pregatesc pentru viata. Imi spune sa am incrrdere in mine si in fortele mele pentru ca daca muncesc cu sigranta o sa reusesc sa fac ce imi doresc.

Fii corecta

Imi spune sa nu mint, sa nu fur, sa nu vorbesc urat si sa nu profit de bunatatea oamenilor din jur pentru ca toate astea se vor intoarce impotriva mea sau a copiilor mei si imi voi fi dorit sa nu fi facut asemenea lucruri.

Bunica a fost mereu o femeie corecta care mereu spunea adevarul si tinea cu cine avea dreptate indiferent ca era vorba despre copilul ei sau despre un strain. Ea spune ca asa a fost invatata si ca asa i-a ajutat Dumnezeu sa traiasca atatia ani si sa fie sanatoasa.

Fii mereu frumoasa pentru EL

Am lasat ce e mai bun pentru sfarsit. Bunica mea nu se rusineaza sa imi vorbeasca despre sex si nici eu nu ma rusinez sa o ascult. Ea are o vorba: "trebuie sa fii doamna pe strada, gospodina in casa si curva in pat" ca sa poti sa iti tii barbatul langa tine fara sa ii fuga gandul la Maricica din coltul strazii care este ceva mai tinerica si mai sprintena decat tine.

Citește și:

Mi-a spus sa fiu mereu frumoasa pentru el si sa nu miros a ceapa calita cand vine acasa, parul sa nu-mi miroasa a sarmale si nici mainile sa nu imi fie pline de zgarieturi de la curatenia generala.
Barbatul stie cate sacrificii face o femeie ca sa tina casa asa cum trebuie, insa el o vrea mereu dichisita si aranjata si o va iubi vesnic.

foto prima pagina: bunica si nepoata, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Aprilie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.