Setari Cookie-uri

Top 5 blesteme: mit sau realitate?

Cele mai celebre morti cauzate de blesteme

Intr-o forma sau alta, toate culturile au credinte legate de efectele devastatoare ale blestemelor. In general, sunt puse pe seama unor zei rai sau a unor entitati invocate de oameni pentru a se razbuna. Chiar daca nu crezi in ele, am gasit cateva legende urbane care par, totusi, ceva mai mult decat coincidente.

1. Blestemul diamantului Hope

Piatra pretioasa de 112 carate a fost gasita in India. Se presupune ca a fost furata din templul zeitei Sita. Diamantul a ajuns la regele Ludovic al XVI si a fost purtata, pe rand, de printesa de Lamballie si de Maria Antoaneta.

Despre cea dintai se spune ca a fost ucisa de o multime furioasa de francezi iar regina a fost decapitata. Acestea nu au fost singurele victime ale presupusului blestem. Se spune ca o buna parte dintre proprietarii diamantului Hope au sfarsit teribil dupa ce au detinut piatra.

Citește și:

diamantul hope

2. Blestemul familiei Kennedy

Tragediile prin care a trecut aceasta familie sunt cunoscute in toata lumea. Sirul mortilor a inceput cu presedintele J.F.K care a fost asasinat in 1963. 5 ani mai tarziu, fratele acestuia, Robert, a fost si el asasinat. Cel de-al treilea frate, Ted Kennedy, a supravietuit miraculos unui accident aviatic insa mai tarziu, a fost implicat intr-un accident de masina.

Desi a scapat, insotioarea sa, Mary Jo Kopechne, a fost ucisa. Si lantul nu se opreste aici: unul dintre fiii lui Robert a murit din cauza unei supradoze de droguri iar celalalt intr-un accident la ski. Fiul presedintelui, John Fitzgerald Kennedy junior a murit in 1999 intr-un accident de avion.

Si asta nu este tot. Nora lui Robert Kennedy si-a pus capat zilelor in 2012.

j.f. kennedy

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.