Setari Cookie-uri

Top 5 blesteme: mit sau realitate?

Cele mai celebre morti cauzate de blesteme

4. Blestemul James Dean

Copilul teribilor al anilor ’50 a murit intr-un cumplit accident de masina la varsta de 24 de ani. El se afla la volanul masinii sale, un Porsche 550 Spyder. Dupa coliziunea fatala, motorul autovehicului a fost scos dintre fiarele contorsionate si a fost mutat pe o masina de curse. Aceasta a fost implicata intr-un alt accident. Soferul a scapat, desi a suferit rani serioase, insa masina pe care o conducea a fost distrusa aproape in totalitate.

james dean

5. Blestemul regelui Tutankhamon

Mormantul faraonului a fost descoperit in 1922 de catre arheologul Howard Carter. Acesta a fost impresionat nu doar de mumia monarhului decedat dar si de bogatiile care il inconjurau. Localnicii care l-au asistat in cautari erau convinsi ca cine va distruge odihna vesnica a lui Tuthankamon va pieri in chinuri groaznice inainte de vreme. Legenda spune ca la intrarea in mormant erau inscriptionate cuvintele: Moartea vine purtata de aripi la cei care pasesc in acest lacas.

Citește și:

Prima victima a blestemului a fost Lordul Carnavron, cel care i-a finantat cautarile lui Carter. El a fost muscat de un tantar si si-a taiat rana in timp ce se barbierea. Locul s-a infectat rapid iar lordul a murit in scurt timp din cauza septicemiei.

De asemenea, se spune ca atunci cand Carter s-a intors acasa, in cusca micului sau canar a gasit o cobra, simbol al regalitatii egiptene, care a devorat pasarea. Dupa sfarsitul tragic al lui Carnavron, alte 11 persoane asociate cu descoperirea mormantului au decedat intr-o perioada foarte scurta de timp.
masca tuthankamon

foto prima pagina shutterstock femeie pe fundal intunecat

Vizionare placuta


Kudika
20 Mai 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.