Setari Cookie-uri

Secretele magiei: Cele 8 sabaturi ale vrajitoarelor

Descopera sarbatorile si misterele din lumea ezoterica

4. Ostara – Echinoctiul de primavara

Acesta este momentul astronomic in care ziua este perfect egala cu noaptea. In mod simbolic, fortele binelui si ale raului se intalnesc de Ostara iar lumina stapaneste peste tot. Echinoctiul de primavara este o sarbatoare legata si de muncile agrare care arata nu doar bogatia pamantului ci si fertilitatea din regnul animal sau chiar in randul oamenilor.

In mod obisnuit, in cadrul ritualurilor individuale sau de grup, practicantii magiei folosesc lumanari albe, tamaie, un vas cu pamant, iarba, cereale si crengute inmugurite.

5. Beltane – 1 Mai, Sarbatoarea Focului

Al cincilea sabat al anului incepe la apusul Soarelui, pe 1 Mai si se termina a doua zi, la rasarit. Elementul natural central al acestei sarbatori este focul si toate ritualurile sunt insotite de acesta. Focul purifica, vindeca si ofera protectie.

Citește și:

Oamenii danseaza in jurul flacarilor, sar peste ele ca sa se intareasca si uneori, in special in zonele rurale din spatiul anglo-saxon, oamenii isi treceau vitele peste jar. Scopul acestui obicei era sa atraga fertilitatea dar si protectia animalelor impotriva bolilor sau a fiarelor salbatice.

6. Litha sau Lughnasadh – Solstitiul de vara

Sabatul Soarelui se sarbatoreste in mijlocul Naturii, in paduri sau pe malul apei. Aceasta este, poate, cea mai importanta sarbatoare pagana, dupa Samhain. Daca in timpul Sabatului de toamna se sarbatoresc spiritele celor trecuti in nefiinta, Litha este celebrarea spiritelor din natura despre care se crede ca sunt intermediare intre oameni si energia divina suprema.

De regula, pe altar se regasesc mici ofrande pentru spirite, in mod special dulciuri si prajituri facute in casa, zahar sau miere.

Citește și:

7. Lammas - 1 August

Sabatul care incepe la apusul zilei de 1 august si se termina a doua zi la rasaritul soarelui. Aceasta noapte are o semnificatie aparte pentru ca este un prilej perfect pentru initieri, logodne si casatorii.

Energiile Univerului sunt foarte concentrate in aceasta zi si pot fi indeplinite acum cele mai potente ritualuri si farmece. Aceasta este,insa, o arma cu doua taisuri pentru ca magia are, de asemenea, doua fete: alba si neagra. Fiind o zi atat de puternica, pot fi facute si vraji intunecate.

Ritualurile negre nu sunt insa lipsite de urmari iar regula de aur a magiei spune ca tot ceea ce faci se va intoarce impotriva ta intreit.

8. Mabon – Echinoctiul de toamna

Mabon este sarbatoarea dedicata pregatirii sufletesti pentru Samhain. In acelasi timp, este un moment in care oamenii isi arata recunostinta fata de natura pentru roadele de peste an.

Citește și:

Sabatul isi are originile in legendele grecilor antici. Zeus a fost ascuns de mama lui intr-o pestera deorece Cronos, tatal sau, isi inghitea pruncii astfel incat niciunul dintre ei n-ar putea sa il detroneze.
In locul copilului nou-nascut, Rheea i-a dat sotului sau o piatra infasata iar Zeus a fost dat in grija unei nimfe.

Aceasta avea o capra fermecata pe care copilul o iubea si de la care bea lapte. Insa micul zeu crestea repede si intr-o zi, cand se harjonea cu animalul magic, i-a rupt din greseala un corn. Atunci cand s-a urcat pe tronul din Olimp, el i-a harazit caprei un loc de cinste iar cornul rupt se umplea in permanenta de roade.

foto prima pagina shutterstock femeie cu machiaj fantezist

Vizionare placuta


Kudika
9 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.