Setari Cookie-uri

La psiholog sau la farmacie? Calatoria Ilenei spre muntele Ver Sacrum

Chiar daca stim ca migrenele, indigestiile sau bataile prea rapide ale inimii sunt cauzate de evenimente stresante, de ganduri care nu ne dau pace, sau de conflicte cu ceilalti, solutia pe care o alegem negresit este o consultatie la medic si un tratament medicamentos. Si astfel, farmaciile rasar ca ciupercile dupa ploaie si cabinetele de psihologie sunt adesea goale.

Si ca sa ilustrez mai bine modul in care alegerile noastre ne fac de multe ori sa ne imbolnavim, vreau sa impartasesc astazi cu voi o poveste: “Calatoria Ilenei spre muntele Ver Sacrum”.

(Arminda Arsoi - Expert Garbo

www.arminda.ro)

………..

Era odata o fata tanara, pe nume Ileana care porni intr-o calatorie sarind intr-un picior, cu un cos de fructe pe cap. Dorinta sa era sa ajunga pe muntele Ver Sacrum pana in cea de-a 30-a zi din cea de-a 9-a luna din an. Era entuziasta si vesela. Stia ca aceasta calatorie este foarte importanta, asa ca incepu sa-si spuna siesi cat si tuturor celor care ii ieseau in cale: “€œTrebuie sa ajung!”

Foto interior si prima pagina: Shutterstock.com; munte; drum

Oamenii cu care se intalnea se minunau si o admirau pentru puterea si rezistenta sa. Ileana le spunea tuturor ca va ajunge pe munte in aproximativ 60 de zile, le arata harta cu traseul si spunea ca odata ajunsa acolo se va simti minunat caci va fi ajuns in varf. Acesta era gandul care o facea puternica si o ajuta sa continue calatoria chinuitoare de a sari intr-un picior cu un cos de fructe pe cap.

Citește și:

Dupa cateva zile de mers, oboseala o ajunse din urma si niste dureri groaznice ii cuprinsera piciorul, capul si muschii gatului. In drumul ei se intalni cu tot felul de oameni, care, vazand-o atat de tanara si plina de avant, ii ofereau bucurosi ajutor. Unul ii oferi un pahar cu apa, un altul ii oferi posibilitatea sa se sprijine pentru o perioada de pragul usii sale si sa se odihneasca, iar altul ii oferi un loc pe un scaun la umbra racoritoare a nucului.

Cu cat inainta pe drum, piciorul ei era tot mai rosu si mai umflat, capul si gatul tot mai dureroase, iar mainile cu care sprijinea uneori cosul incepura si ele sa-i amorteasca. In acelasi timp, oamenii cu care se intalnea erau tot mai impresionati de puterea si vointa ei si ii ofereau tot mai putin ajutor, caci o considerau o femeie puternica.

Din cauza greutatilor, Ileana deveni in curand o femeie apriga si ursuza. Nu mai zambea, nu mai dadea binete celor ce-i ieseau in cale, singurul ei gand fiind: “Trebuie sa ajung!” Cand se afla la capatul puterilor, se intalni in calea ei cu o femeie batrana cunoscuta pentru licorile sale vindecatoare. Se opri la ea cu speranta ca ii va vindeca durerile de picior si de cap pentru a putea ajunge la destinatie.

Citește și:

Citeste continuarea pe Garbo.ro

Vizionare placuta


Kudika
18 Iulie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.