Setari Cookie-uri

Top 10 cele mai surprinzatoare greseli despre anatomia feminina

Idei gresite in istorie despre corpul femeii

5. Femeile sunt barbati deformati

Filosoful Aristotel are o lista intreaga de idei gresite despre anatomia feminina. El credea ca doamnele sunt de fapt, barbati gresiti de natura iar organele lor sexuale sunt interne pentru ca , in timpul vietii uterine, nu au avut suficienta caldura pentru a creste, la propriu, un penis.

6. Sanii sunt buni de armura

Francezul Henri de Mondeville (1260-1316) este considerat parintele chirurgiei franceze. El credea ca sanii femeilor sunt asezati pe piept pentru a fi vizibili ochiului masculin si pentru a atrage astfel un potential partener. Intre acestia si inima ar fi existat o relatie simbiotica si isi ofereau reciproc rezistenta si caldura.

Mai tarziu cu 600 de ani, englezul Astley Cooper a formulat teoria potrivit careia femeile ar fi pugilisti excelenti, in special daca au sanii mari pentru ca ar fi fost protejate astfel impotriva loviturilor puternice.

Citește și:

7. Insarcinata cu puterea mintii

Originea ideii este greu de depistat insa teorii asemanatoare ar circula inca din antichitate. Pe scurt, daca o femeie isi doreste suficient de tare si se gandeste foarte mult la acest lucru, ea ar putea nu doar sa ramana insarcinata ci sa stimuleze dezvoltarea fatului cu puterea mintii.

8. Sofatul distruge ovarele

In cel mai bun caz, ai crede ca aceasta afirmatie a fost facuta acum mai bine de un veac, atunci cand au fost inventate automobilele iar femeile erau destinate exclusiv spatiul domestic.

De fapt, acest lucru a fost afirmat cu tarie in septembrie 2013 de catre seicul Saleh Al-Loheidan din Arabia Saudita. Pozitia in care femeile stau pe scaunul soferului ar fi daunatoare pentru ovare sau, daca sunt insarcinate, pot duce la deformarea fatului.

sursa edition.cnn.com

9. Vaginul orizontal

Sursa acestui mit ar fi naturalistul francez George Cuvier care era convins, in primii ani ai secolului al XIX ca femeile din Asia au vaginele pozitionate orizontal.

Citește și:

Povestea ar fi fost alimentata si in secolul XX, de catre soldatii care au luptat in Al Doilea Razboi Mondial.

10. Femeile violate nu pot ramane insarcinate

Aceasta afirmatie a produs un intreg scandal in 2012, atunci cand a fost facuta de catre candidatul republican la Senatul SUA, Todd Akin.

Acesta era absolut convins ca femeile care cad victime unui „viol legitim” nu pot ramane insarcinate pentru ca trupurile lor resping sperma atacatorului.

sursa edition.cnn.com


foto prima pagina shutterstock corp feminin

Vizionare placuta


Kudika
1 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.