Top 5 cele mai ciudate scoli din lume

Top 5 cele mai ciudate scoli din lume
Kudika
13 August 2014

Institutii de invatamant din lume care te vor uimi sau te vor soca

Daca Hogwarts ar fi fost o scoala reala, cu siguranta s-ar fi aflat pe primul loc in topul nostru. Si la fel de sigur ar fi fost inchisa inca din primul an din cauza normelor slabute de siguranta. Chiar si asa, exista cateva scoli in lume care merita mentionate printre cele mai neobisnuite, fie datorita constructiei, fie datorita (sau din cauza, daca vreti) programei scolare.

1. Scoala de scientologie

The Delphian School din partea vestica a Oregonului se mandreste a fi o Hogwarts din lumea reala. In ciuda pretentiilor pe care le au dascalii si a numeroaselor activitati in aer liber ale elevilor, e greu de ignorant ca Delphian School face parte din miscarea scientologica.

Metoda de predare este cel putin ciudata. Profesorii cred ca cele mai multe dintre cuvinte nu sunt bine intelese si ca limbajul formal ridica mari piedici. De aceea, elevii lor sunt incurajati sa foloseasca lucruri concrete pentru a se exprima. In locul cuvintelor, ei pot face de exemplu elemente din lut care sa redea ce vor sa spuna.

Institutia a fost infiintata in 1979 si are un internat pentru elevii sai care au varste cuprinse intre 4 si 18 ani iar taxele se ridica la peste 40 000 $ pe an.

In afara claselor, ei trebuie sa participle la ore care sa ii caleasca. Spre exemplu, pot fi pusi fata in fata cu un alt coleg si obligati sa se uite unul la celalalt timp de ore. Un alt procedeu folosit foarte des in scoala ii oblige pe elevi sa stea nemiscati in timp ce toti ceilalti colegi ai lor le striga insulte si injurii.
Fiica lui Nicole Kidman si a lui Tom Cruise a fost eleva in cadrul acestei scoli.

2. Brooklyn Free School

La aceasta scoala, orele de curs sunt optionale si de cele mai multe ori, sunt predate de elevii mai mari. Multi dintre ei se declara multumiti de aceasta metoda insa cu siguranta exista si lenesii are profita de faptul ca nu sunt obligati sa faca nimic si stau toata ziua degeaba.

Misiunea BFS este sa educe tinerii in spiritual egalitatii sociale, sa ii ajute sa isi exprime opiniile cu indrazneala, concizie si claritate si mai ales, sa cantareasca toti factorii in luarea unei decizii.
Elevii invata prin joaca, explorare, munca in echipa si diversitate. In plus, scoala ofera posibilitatea unui parteneriat deschis intre parinti si institutie.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri