Setari Cookie-uri

10 dintre cele mai frumoase locuri din Romania

Locurile din Romania unde se ascund cele mai frumoase peisaje ale naturii

Departe de zgomotul asurzitor al oraselor, se ascund cele mai frumoase peisaje ale naturii care asteapta sa fie descoperite mereu de turistii curiosi. Iubitorii de natura au ocazia sa se bucure de frumusetea si linistea nenumaratelor locuri cu care Romania se mandreste.

Pe caile singuratice ale Maramuresului

Situata pe teritoriul comunei Sacel, sub varful Muntelui Raios, rezervatia mixta “Pestera si Izbucul Izvorul Albastru al Izei” este unul dintre acele locuri din Maramures care au ramas neprihanite de mana omului. De la pesteri formate ca urmare a patrunderii apelor in subteran, cu cascade inalte de pana la 15 metri, pana la izvoare cu apa albastruie, rezervatia isi surpinde incontinuu turistii.

Izvorul Albastru al Izei

Foto: Izvorul Albastru al Izei

Tot in adancul taramului de basm al Maramuresului se afla Lacul Albastru, care este recunoscut pentru faptul ca isi schimba culoarea in functie de lumina, predominand culoarea verde-albastrui datorita compusilor sulfurosi. Acesta s-a format pe versantul Dealul Minei, in urma prabusirii unei galerii miniere, strangandu-se mai apoi apa de ploaie pe o suprafata de 0,5 hectare.

Citește și:

Amplasata in inima Muntilor Rodnei, Cascada Cailor este considerata cea mai mare cascada din Romania, aceasta oglindind cu adevarat frumusetea desavarsita a naturii. Aceasta atractie turistica a Maramuresului se afla la o altitudine de 1.300 metri si are o cadere de apa de 100 metri. Cu siguranta turistii vor auzi de legendele tesute in jurul cascadei , conform carora o herghelie de cai s-a aruncat de pe stanca pentru a scapa de cotropitorii acestei zone, iar lacrimile stapanilor sai s-au transformat in cascada.

Cascada Cailor

Foto: Cascada Cailor, Shutterstock

Printre sculpturile naturii

In salbaticia Parcului National Cheile Nerei-Beusnita din judetul Caras-Severin, se gaseste un alt loc demn de vizitat. Apa albastra a Lacului Ochiul Beiului impresioneaza prin nuanta sa intensa. In apropierea lacului, se afla un drum ingust si anevoios pe care turistul poate porni pentru a ajunge la cascadele Vaioaga si Beusnita. Cu o suprafata de 36.758 hectare, parcul se intinde pana la depresiunile Muntilor Aninei care sunt presarati cu chei si izvoare.

Citește și:

Cele mai frumoase locuri din Romania

Foto: Parcul National Cheile Nerei, Shutterstock

Un alt obiectiv turistic care isi surprinde placut vizitatorii este Canionul Sapte Scari din Muntii Piatra Mare. Peisajele impresionante sunt date de cele sapte cascade ale defileului sapat in calcare. Inaltimile defileului variaza intre 2.5 si 15 metri, iar treptele acestuia se transforma in cascade odata cu patrunderea paraului Sapte Scari in defileu.

Un punct de atractie pentru turistii dornici dedrumetii montane este Tinutul Neamtului, cunoscut pentru Cheile Bicazului. Aceste chei cu pereti de calcar s-au format ca urmare a saparii raului Bicaz si au o lungime de 8 km, incepand de la Lacul Rosu si intinzandu-se pana in satul Bicazu Ardelean. La poalele Muntelui Hasmasul Mare, Lacul Rosu isi asteapta cu nerabdare vizitatorii. Format in urma alunecarii de teren, acesta este cel mai mare lac de baraj natural din Romania, deosebindu-se de celelalte lacuri si prin culoarea sa rosiatica datorata rocii purpurii a Muntelui Suhardului.

Citește și:

Cele mai frumoase locuri din Romania

Foto: Cheile Bicazului, Shutterstock

In zona sudica a Muntilor Fagaras, la o altitudine de 2.230 metri, Lacul Capra ofera turistilor o priveliste incantatoare, fiind inconjurat de pajisti verzi sau albe. Lacul glaciar este o adevarata comoara a acestor tinuturi montane, pe malul sau sudic deschizandu-se un platou de pe care se pot vedea varfurile Raiosu, Buda si Museteica. De asemenea, in departare se vad si padurile de fagi si de brazi care acopera Muntii Fagaras.

Lacul Capra

Foto: Lacul Capra, Andrei Stroe

Cascada Bigar din rezervatia naturala “ Izvorul Bigar”, situata in Caras-Severin, este una dintre cele mai impresionante cascade din Romania, aceasta fiind prezentata chiar si in presa turistica internationala de catre National Geographic Traveler – Romania si de catre site-ul The World Geography. La baza formarii sale sta Izbucul Bigar care se revarsa in raul Minis de pe o stanca acoperita de muschi.

Citește și:

Cascada Bigar

Foto: Cascada Bigar, Zamolx

Un potential turistic ridicat il are si Pestera Ursilor din Muntii Apuseni, care se distinge de celelalte pesteri prin varietatea formelor stalactitelor și stalagmitelor, dar si prin prezenta urmelor si a fosilelor ursului de caverna, a carui disparitie dateaza de acum 15.000 de ani. Pestera de 1500 metri lungime este formata din doua galerii care se suprapun. Una dintre galerii are 847 metri si poate fi vizitata de turista, pe cand cealalta are 521 metri si nu este deschisa decat cercetatorilor.

Pestera Ursilor

Foto: Pestera Ursilor, Zátonyi Sándor

In tinutul exotic al deltei

Turistii pasionati de vacantele petrecute in natura mai pot vizita si Delta Dunarii. Flora luxurianta si fauna bogata incanta privirile vizitatorilor, ecosistemul dezvoltat in aceasta zona fiind complex. In mediul acesta care se afla in continua transformare, traiesc sute de tipuri de plante, pasari salbatice si insecte, si zeci de specii de pesti si mamifere, delta adapostind si paduri cu copaci vechi de peste 1.000 de ani. Delta romaneasca se intinde pe o suprafata de aproximativ 2.540 kilometri patrati, fiind incadrata de limane si lacuri care se regasesc si intre bratele acesteia.

Citește și:

Delta Dunarii

Foto: Delta Dunarii, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.