Legendele spun ca, intr-un colt indepartat de lume, exista un cioban care isi pastorea linistit oitele si iedutii intr-un sat mic, la malul marii. Daca ar fi stiut ciobanul Mamai ce se va alege din satul lui, si-ar fi bagat ghioaga-n ea de transhumanta si si-ar fi luat lumea in cap.

Pana anul asta, eu m-am ferit de statiunea care poarta numele ciobanului. Imi placea sa ma duc pe o plaja mica in Costinesti, aproape de epava unde veneau pe vremuri nudisti si unde nu patrunsese urma de sezlong sau decibel de dubstep.

Cand m-au ajuns bubuielile si aici, am gasit in Constanta o plaja careia unii ii spun 3 Papuci, altii ii spun 2 Papuci. Poate or fi doua plaje diferite, poate s-au incurcat bastinasii in numarat papuci dar nu conta. Era liniste, era pace, era frumos pana cand au trantit-o edilii de-un santier si mi-au luat pe apa sambetei tot zenul si fengsuiul. Ergo, inevitabilul s-a produs si am ajuns pe plaja la Mamaia. Mi-am facut cruce cu limba-n ceru’ gurii si-am scuipat preventiv in san a Doamne fere’! Cat de rau putea sa fie?

foto shutterstock femeie machiata

In prima zi de plaja, m-a intampinat langa sezlong foarte zambitor, un artist local. Si apropo de sezlong, inchirierea lor timp de 6 zile pentru 5 persoane ne-a costat cam cat cazarea-n Costinesti.

Cu basca-n cap si cu acordeonul in brate, artistul de care ziceam semana cu nea Jean. In satul de langa Bucuresti unde am crescut, nea Jean era vacarul local. De altfel, el este tatal uneia dintre celebritatile de marca ale comunei, artist complet si complex care canta mai nou, la sindrofiile hipsteresti deespe Carolaina-bala, suie-te pe mine/Freaca-te mai bine/ Da motoare verticale/ D-alea supranaturale.

Asa cum ziceam, nici n-apuc sa ma dau bine cu crema ca ‘mnealui, lautarul de la malul marii, se apuca si-mi canta a mort si jale: Paaai, Doamne, m-a batut vantul si ploaia si m-am trezit la Mamaiaaaa. Taman atunci, din spatele meu, o cucoana zdrahoanca trage un chiot! Vai mie, s-a inecat copilul, i-a furat cineva banii sau a luat-o cu durere la lingurea de la shaormita dietetica cu de toate! Da’ de unde!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: