Setari Cookie-uri

M-a batut vantu' si ploaia si m-am trezit la Mamaia

De la pomul laudat, poti sa te duci cu capu'!

foto shutterstock femeie machiata

In prima zi de plaja, m-a intampinat langa sezlong foarte zambitor, un artist local. Si apropo de sezlong, inchirierea lor timp de 6 zile pentru 5 persoane ne-a costat cam cat cazarea-n Costinesti.

Cu basca-n cap si cu acordeonul in brate, artistul de care ziceam semana cu nea Jean. In satul de langa Bucuresti unde am crescut, nea Jean era vacarul local. De altfel, el este tatal uneia dintre celebritatile de marca ale comunei, artist complet si complex care canta mai nou, la sindrofiile hipsteresti deespe Carolaina-bala, suie-te pe mine/Freaca-te mai bine/ Da motoare verticale/ D-alea supranaturale.

Asa cum ziceam, nici n-apuc sa ma dau bine cu crema ca ‘mnealui, lautarul de la malul marii, se apuca si-mi canta a mort si jale: Paaai, Doamne, m-a batut vantul si ploaia si m-am trezit la Mamaiaaaa. Taman atunci, din spatele meu, o cucoana zdrahoanca trage un chiot! Vai mie, s-a inecat copilul, i-a furat cineva banii sau a luat-o cu durere la lingurea de la shaormita dietetica cu de toate! Da’ de unde!

Citește și:

Artistul care venea sa imi cante mie la ureche ii mersese doamnei si rudelor acestora direct la inima si au incins o cantare pe plaja de-mi venea sa sfarai niste mititei langa ei, ca sa fie peisajul complet.

Toropita de soare si de drum lung, dau sa motai. Cartea pe care mi-o luasem ca lectura de vacanta era numai buna de perna, valurile sipoteau usurel spre mal, soarele era blandut prin umbrela de paie. Cand mi-era somnul mai dulce, pe la degetele de la picioare, ma gadila o fusta inflorata.

-Ai, doamna, mata astepti o veste buna de la un barbat blond cu ochii verzi!

Ai, doamna, astept pe dracu’, zic. Ultimul barbat blond cu ochii verzi care mi-a trecut prin viata s-a insurat de cativa ani buni, si tot de atunci n-am mai asteptat nimic de la el, nici macar invitatia la nunta.
Se convinge madama ca sunt nevricoasa din fire si m-a lasat in plata somnului.

Citește și:

De regula, la mare, chiar si la Mamaia, te astepti sa miroasa a mare, a alge, a peste, in cel mai rau caz a gratar, numai a oja nu! Un sezlong mai incolo, o Sexy Marioara blonda puica isi facea unghiile de zor. O studiez cu un ochi chioras de somn si cu celalalt chioras de invidie.

Avea fatuca asta o burta lipita de spate de zici ca manca din duminica in duminica. Sanii stateau la locul lor si nu se dadeau nici la dreapta, nici la stanga, semn ca dom’ doctor a stiut bine un’ sa-i aseze. Era un pic buzata dar aici nu cred a a fost vreun bisturiu cat pozitia regulamentara de poza. Era data pe fata un strat de fond de ten mai gros decat crema mea protectoare de pe spate si un altul zdravan de luciu, de te puteai uita la soare dar la mandra ba!

Asa s-au scurs zilele una dupa alta, printre shaormite cu pretentii si oameni care intra-n mare doar pana la brau, sa nu care cumva sa-i piste meduza sau, si mai rau, sa li se intinda rimelul.

Citește și:

Auzisem eu de parada carelor alegorice dar n-am stiu ca unul dintre ele strabate statiunea seara de seara, cu domnite dezbracate si muzici zbuciumate. Era vineri cand m-am intalnit cu monumentul motorizat al kitsch-ului. Tractorul cu staif avea in fata o mutra imensa care aducea primejdios de mult cu dom’ presedinte, nu stiu daca voit sau nu. Si cum asta era cea mai aglomerata zi din saptamana, abia aveai loc sa iei statiunea la pas, cu atat mai putin sa gasesti locuri de parcare aproape de plaja.

Romanii, intreprinzatori, si-au lasat masinile in mijlocul strazii, pentru ca de ce nu?! Prin urmare, carul nu avea pe unde sa treaca. A busit cateva masini cand a incercat sa ia o curba la dreapta apoi s-a impotmolit. Ca din pamant, ies vreo 5 haidamaci cu cefe late si fete cu iz rusofon. Pun ei umarul la treaba si imping prima masina, doar-doar o misca din mijlocul drumului. Soferul a fost insa constiincios si a tras frana de mana. In urma acestor actiuni intreprinse, in mod evident doar cu intenti bune, masinile parcate neregulamentar s-au ales cu cate o bara in minus sau o aripa indoita.

Citește și:

Din toata ceata de curiosi, se desprinde un Don Quijote care sa se certe cu malacii si sa apere dreptul universal la proprietate privata, chiar si pentru cei cu soricu’ gros. Fix in acest moment, apare si politia sa isi faca datoria. In cel mai pur spirit civic, il salta politicos de ceafa pe protestatar si-l baga frumusel la duba ca sa ii iasa din cap ideile prea democratice.

In urma lor, cei care ridica masini au pus pe platforme tot ce le-a iesit in cale si s-au felicitat reciproc pentru cu batai pe burta pentru banii pe care urmau sa ii incaseze.

In tot acest timp, animatoarele se incalzeau cum puteau. Ba se strangeau in brate, ba dadeau din fund ca Miley Cyrus intr-o criza de epilepsie. In jurul meu, vajnicii barbati ai patriei discutau intre ei despre problemele cu care se confruntau fetele si mai ales, cum sa le ajute sa se incalzeasca. Intre noi fie vorba, la capitolul imaginatie si fantezii erotice, nu stralucea niciunul. N-am auzit nimic in plus fata de, sa zicem, urarile de la Steaua-Dinamo: sa-ti dau, sa-ti fac, sa-ti sparg.

Citește și:

Nevestele langa ei picoteau a plictis, semn ca e traditional ca in familia ca tatanele sa beleasca ochii la bunurile naturale ale altor femei. In ciuda obscenitatilor care le ieseau pe gura, atunci cand se duceau la poze, tarau copiii dupa ei, numai de buni ca scuza. Si incepeau pasiti:

- Saru’mana, doamnisoara, vrea si asta micu’ o poza pe car langa dumneavoastra, daca nu va suparati.

In timp ce al’ mic stateau mumos la poza pe care i-o facea mamita, tatal se benocla fara jena la sanii animatoarelor care dadeau pe afara din imitatia de sutien.

Hotarat lucru, plaja in statiunea-perla a litoralului romanesc nu-i pentru mine. Sau am imbatranit eu si ajung cat de curand de-o varsta cu mamaia.

foto prima pagina shutterstock femeie pinup

Vizionare placuta


Kudika
21 August 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.