Kudika
21 August 2014

De la pomul laudat, poti sa te duci cu capu'!

Artistul care venea sa imi cante mie la ureche ii mersese doamnei si rudelor acestora direct la inima si au incins o cantare pe plaja de-mi venea sa sfarai niste mititei langa ei, ca sa fie peisajul complet.

Toropita de soare si de drum lung, dau sa motai. Cartea pe care mi-o luasem ca lectura de vacanta era numai buna de perna, valurile sipoteau usurel spre mal, soarele era blandut prin umbrela de paie. Cand mi-era somnul mai dulce, pe la degetele de la picioare, ma gadila o fusta inflorata.

-Ai, doamna, mata astepti o veste buna de la un barbat blond cu ochii verzi!

Ai, doamna, astept pe dracu’, zic. Ultimul barbat blond cu ochii verzi care mi-a trecut prin viata s-a insurat de cativa ani buni, si tot de atunci n-am mai asteptat nimic de la el, nici macar invitatia la nunta.
Se convinge madama ca sunt nevricoasa din fire si m-a lasat in plata somnului.

De regula, la mare, chiar si la Mamaia, te astepti sa miroasa a mare, a alge, a peste, in cel mai rau caz a gratar, numai a oja nu! Un sezlong mai incolo, o Sexy Marioara blonda puica isi facea unghiile de zor. O studiez cu un ochi chioras de somn si cu celalalt chioras de invidie.

Avea fatuca asta o burta lipita de spate de zici ca manca din duminica in duminica. Sanii stateau la locul lor si nu se dadeau nici la dreapta, nici la stanga, semn ca dom’ doctor a stiut bine un’ sa-i aseze. Era un pic buzata dar aici nu cred a a fost vreun bisturiu cat pozitia regulamentara de poza. Era data pe fata un strat de fond de ten mai gros decat crema mea protectoare de pe spate si un altul zdravan de luciu, de te puteai uita la soare dar la mandra ba!

Asa s-au scurs zilele una dupa alta, printre shaormite cu pretentii si oameni care intra-n mare doar pana la brau, sa nu care cumva sa-i piste meduza sau, si mai rau, sa li se intinda rimelul.

Auzisem eu de parada carelor alegorice dar n-am stiu ca unul dintre ele strabate statiunea seara de seara, cu domnite dezbracate si muzici zbuciumate. Era vineri cand m-am intalnit cu monumentul motorizat al kitsch-ului. Tractorul cu staif avea in fata o mutra imensa care aducea primejdios de mult cu dom’ presedinte, nu stiu daca voit sau nu. Si cum asta era cea mai aglomerata zi din saptamana, abia aveai loc sa iei statiunea la pas, cu atat mai putin sa gasesti locuri de parcare aproape de plaja.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: