Setari Cookie-uri

Top 5 Idei de City-break in Romania

Desi vara este sezonul principal de vacanta pentru turistii romani si iarna este cel secundar, toamna si primavara pensiunile si hotelurile din Romania primesc turistii de city-break, un trend din ce in ce mai cautat printre romani.

Tarifele la cazare sunt mai bune decat in plin sezon, includ servicii suplimentare precum demi-pensiune si acces la spa, iar municipalitatile organizeaza diferite evenimente care sa atraga turistii.

Pe baza cautarilor realizate pe site-ul de rezervari online HotelGuru.ro, iata o lista a celor mai cautate 5 orase pentru un city-break in Romania.

Foto interior si prima pagina: Sighisoarra, Shutterstock

1. Sighisoara

Anul acesta, Sighisoara a fost inclusa intr-un top al destinatiilor europene care trebuie vizitate, realizat de publicatia Business Insider. Acest oras pastreaza aerul timpurilor trecute, fiind si singura cetate medievala inca locuita din Europa. Daca ajungeti aici, puteti vizita Turnul cu Ceas, Casa Venetiana si bineinteles, nu ratati o plimbare pe Scara Acoperita, pana la Scoala din Deal.

2. Timisoara

“Orasul premierelor” este perfect pentru un city break in care sa descoperiti farmecul arhitecturii si al modului de viata din vestul tarii. Fie ca alegeti sa va plimbati prin pietele si parcurile Timisoarei, sa descoperiti atractii turistice precum Catedrala Catolica, Monumentul Sfintei Treimi sau Palatul Baroc (Muzeul de Arta) sau sa participati la evenimentele desfasurate aici (Festivalul Interantional de Dans, Oktoberfest, Festivalul Vinului), Timisoara este alegerea perfecta pentru o scurta vacanta de toamna.

Citește și:

3. Cluj

Descoperiti unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii si un important centru universitar din Romania. Daca petreceti doar cateva zile in Cluj, vizitati Biserica Franciscana, Gradina Botanica, Bastionul Croitorilor si treceti si pe la Universitatea Babes Bolyai. Toamna aceasta, la Cluj se organizeaza cea de-a 5-a editie a Transilvania Salsa Festival, intre 21 si 23 octombrie si sunt asteptati pasionati de dans din intrega tara, dar si din strainatate.

4. Alba Iulia

Un oras care respira istorie, care pastreaza amprenta trecutului, insa care stie sa traiasca in prezent. In Alba Iulia puteti vizita atractii istorice precum Cetatea Alba Carolina, Castrul Roman, Cetatea Medievala, pastrand atentia pentru detalii si pentru eforturile facute de autoritati de renovare a aspectului orasului. In plus, Banca Mondiala sustine Alba Iulia in dezvoltarea sa, ceea ce reprezinta un motiv in plus pentru a vizita acest oras.

Citește și:

5. Iasi

Pentru cei mai romantici, un weekend prelungit in Iasi este city break-ul perfect. Faceti o plimbare prin Copou, prin Gradina Botanica, opriti-va la una dintre cafenele boeme de pe stradute intortocheate, vizitati Muzeul Unirii sau mergeti la o piesa de teatru la Teatrul National “Vasile Alecsandri”.

Vizionare placuta


Kudika
7 Octombrie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.