Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Ioan Slavici

E mare bogatie sa te multumesti cu putin.

Bine

Binele, din punct de vedere moral, este tot ceea ce se potriveste cu firea omeneasca.

Bucurie

E mare si obsteasca bucuria nuntei si casa se lumineaza cand un copil se iveste intr-insa.

Carte

Doamne, cati oameni sunt cu multa stiinta de carte care traiesc ca vai de capul lor, luptandu-se cu nevoile vietii si nebagati in seama, ba poate chiar dispretuiti de altii care nu stiu carte, dar au bani?!

Comoara

Limba romana este comoara fara cheie.

Dascal

Dascalul este cel mai mare lucru in sat, cel mai mare lucru in tara.

Datorie

Poate omul sa se lepede de drepturile sale, dar nu si de datorii.

Femeie

E insa lucru stiut ca femeile se schimba foarte usor, nu numai asa, din Craciun pana-n toamna, ci pana chiar si din o clipa in alta.

Fericire

Omul sa fie multumit cu saracia sa, caci, daca e vorba, nu bogatia ci linistea colibei tale te face fericit.

Citește și:

Foc

Simina ramase cu ochii pierduti intr-ai lui, cuprinsa de fiori la vederea focului ce ardea in ei, isi stranse umerii si se dete putin inapoi: simtea ca vine ce vine, c-o ineaca, c-o nabuseste plansul.

Frica

Sa nu-ti fie frica daca n-ai de ce sa te temi.

Gand

Fetele nu pot porni ca flacaii pe urma gandului lor, ci stau si se gandesc si asteapta si plang, iara gandul te paraseste cand vede ca nu te iei dupa el, si atunci se curma si plansul.

Greutate

Pe cei tari ii incanta sarcina grea.

Inima

Nu, fata mea, lumea aceasta nu e pentru poftele inimii, ci pentru ca datoriile sa ni le facem intr-insa.

Iubire

Iubirea e din alta lume si se iveste din senin, fara ca sa stii de ce, se da pe fata, fara ca sa stii cum, si te duce fara ca sa stii unde.

Invatatura

Este in cartea invataturilor despre viata lumeasca o scurta invatatura: binevoitorii de multe ori ne sunt spre stricare si rauvoitorii spre folos.

Citește și:

Joaca

Cine nu stie a juca, n-are treaba cu munca.

Lene

Cata vreme vor fi lenesi, ei vor ramane saraci si eu flamand!

Limba

Dupa cum stia Budulea, nu erau atunci pe lume decat sase limbi, fiindca frantuzeasca era un fel de nemteasca, ruseasca un fel de sarbeasca, iar turceasca un fel de limba paganeasca, pe care puteai s-o intelegi in latineste, caci, dupa cum spune dascalul Claita, si latineasca era o limba paganeasca.

Minciuna

Minciuna in toate imprejurarile il umileste pe om si se poate scuza, dar nu se poate ierta, caci nu se poate sti unde are sa ajunga cel ce incepe cu ea.

Multumire

E mare bogatie sa te multumesti cu putin.

Nedreptate

Nu se poate sa-i faci unui om o mai mare nedreptate decat sa-l mustruluiesti pentru o greseala pentru care-si face el insusi destule mustrari.

Nepricepere

Nepriceperea este si ea o vina, daca altii sufera de pe urma ei.

Citește și:

Noroc

Norocul nu umbla taras, ci zboara pe aripi iuti si-ti iese, cand ii vine randul, fara de veste-n cale; degeaba il cauti cand nu-l gasesti; degeaba fugi cand el alearga dupa tine; norocul tau e numai al tau, si chiar daca nu l-ai cunoaste tu pe el, te cunoaste el pe tine si nu te paraseste. Te miri insa de unde iese, si de aceea stai mereu gata, ca sa-l apuci precum randunica prinde musca din zbor.

Obraznicie

Obraznicul mananca praznicul.

Om

Omul vede cu ochii, aude cu urechile, da cu socoteala si te scoate in cele din urma cum esti, orisicat de mult te-ai sili sa-i pari altfel.

Personalitate

Nu pierde din vedere ce si cine esti si fa totdeauna numai ceea ce se potriveste cu personalitatea ta.

Poama

Era, se vede, pe acolo, prin inaltimile nestrabatute de ochiul omenesc, cineva care nu lasa sa cada nici o poama pe pamant, ci le culegea toate la timpul potrivit.

Citește și:

Prieteni

Prieteni are cel ce stie sa si-i faca!

Speranta

Viata nu mai are rost cand speranta si increderea lipsesc. Trebuie sa mergi inainte... deoarece cand totul s-a prabusit si cand sufletul dobandeste certitudinea ca nimic nu mai foloseste la nimic, ca a ajuns la limita, poate iti spui: la ce bun?

Scoala

Menirea fireasca a scolii nu e sa dea invatatura, ci sa destepte cultivand destoinicirile intelectuale in inima copilului, trebuinta de a invata toata viata.

Taina

Cand oamenii sed asa pe piatra incat numai o cruce ii desparte, atunci ei nu vorbesc, chiar nici nu gandesc nimic. Este insa o limba tainica, ce nu are vorne si nu cuprinde gandiri, o limba pe care o pricep si cei ce n-o stiu. Asta se vorbeste insasi pe sine.

Tovarasie

Pe vrasmasul pe care nu-l poate birui tot omul cu minte si-l face tovaras.

Vremuri

Vremurile vin; vremile se duc: lumea merge inainte, iara omul, cand cu lumea, cand impotriva ei.

Citește și:

foto prima pagina shutterstock femeie in ie

Vizionare placuta


Kudika
19 Martie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.