Setari Cookie-uri

Blestemul Leonardo: 3 actori incredibili care NU au luat Oscarul

Vedetele de la Hollywood lovite de ghinion

Andrea Raffin / Shutterstock.com

De asemenea un actor aclamat, Johnny Depp a trecut de trei ori pe langa Oscar. Prima sa nominalizare a fost la categoria „cel mai bun actor in rol principal” pentru prestatia sa ca Jack Sparrow in Piratii din Caraibe: Blestemul Perlei Negre in 2004.

Un an mai tarziu, a venit a doua nominalizare pentru aceasta categorie. Atunci el a jucat rolul scriitorului James Barrie, cel care i-a dat viata lui Peter Pan, intr-o ecranizare a vietii acestuia. Pelicula se numeste In cautarea Taramului de Nicaieri iar alaturi de Johnny Depp au mai jucat Kate Winslet si Dustin Hoffman.

Ultima nominalizare a actorului pentru un Oscar a venit in 2008. Johnny a a fost propus la castigarea prestigiosului premiu pentru prestatia sa in drama muzicala Sweeney Todd: Barbierul diabolic din Fleet Street.

2. Tom Cruise

Citește și:

Featureflash / Shutterstock.com

Incredibil dar adevarat! Baiatul de aur din cetatea filmului nu a pupat in viata lui un Oscar. Pe numele sau intreg Thomas Cruise Mapother al IV-lea, actorul nu a primit o nominalizare pentru filmul care a facut din el un prototip al eroului american: Top Gun (1986).

De fapt, prima lui nominalizare a venit patru ani mai tarziu atunci cand astfel a fost salutata prestatia sa in rolul principal din pelicula Nascut pe 4 iulie. Atunci, Oscarul i-a fost luat de sub nas de catre Daniel Day-Lewis pentru interpretarea personajului principal din Piciorul meu stang.

Filmul Jerry Maguire este a doua pelicula pentru care Tom Cruise a primit o nominalizare pentru cel mai bun actor in rol principal insa nu a avut noroc nici in 1997. El a fost nominalizat din nou la un premiu al Academiei abia in 2000, de data aceasta pentru rolul secundar din Magnolia.

Citește și:

3. Glenn Close

Everett Collection / Shutterstock.com

Nici doamnele nu au fost ocolite de „blestemul Leonardo”. Si inca despre ce doamna e vorba! Glenn Close este unul dintre numerele sacre de la Hollywood, o actrita care a lasat in urma roluri peste roluri memorabil.

Glenn Close a fost nominalizata pentru prima data la un premiu al Academiei in 1983, ca recunoastere a rolului secundar pe care l-a facut in pelicula Lumea vazuta de Garp, unde a jucat alaturi de Robin Williams. Ea a interpretat-o atunci pe mama lui T.S Garp, o feminista extremista care il concepe pe fiul ei atunci cand violeaza un soldat aflat pe patul de spital.

Un an mai tarziu, Glenn a fost din nou nominalizata la aceasta categorie pentru rolul sau din Marea raceala. In acel an, ea a pierdut premiul in fata Lindei Hunt care jucase in Un an de cumpana.

In 1985, actrita a fost nominalizata din nou la un Oscar pentru rolul ei secundar din filmul Nascut invingator insa de data aceasta, Glenn a pierdut in fata actritei Peggy Ashcroft – Calatorie in India.

Citește și:

Unul dintre cele mai socante filme ale anilor ’80 a fost Atractie fatala, unde actrita a jucat alaturi de Michael Douglas. Desi prestatia ei in rol principal a fost rasplatita cu o nominalizare in 1988, Glenn Close a pierdut premiul in favoarea lui Cher.

Un an mai tarziu, ea intra in pielea marchizei de Merteuil, o femeie senzuala si absolut diabolica din pelicula originala Legaturi periculoase. Rolul i-a adus inca o nominalizare la Oscar insa si de aceasta data, ea a pierdut premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal in fata lui Jodie Foster care, de altfel, a interpretat un rol memorabil in Acuzata.

Ultima nominalizare pentru Glenn Close a venit in 2012 pentru unul dintre cele mai complexe roluri pe care le-a interpretat vreodata. Ea a intrat in pielea unei irlandeze care se deghizeaza in barbat si isi cauta de munca pentru a putea sa isi indeplineasca visul: deschiderea unui magazin. Practic, in pelicula Albert Nobbs, Glenn a interpretat rolul unei femei care a interpretat rolul unui barbat – un fel de Inception al partiturilor. Acesta a fost anul in care doua mari doamne ale Hollywood-ului si-au disputat premiul pentru ca cea care l-a castigat a fost Meryl Streep pentru rolul ei in Doamna de Fier.

Citește și:

Rezista, Leonardo, esti in companie selecta iar Oscarul e pe drum!

giphy.com

Foto prima pagina Featureflash / Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
24 Martie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.