Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Mihail Sebastian

Cuvintele, gandurile treceau prin el pustii. Se simtea ca un instrument cu coardele rupte, fara rezonanta, fara caldura. Nimic nu raspundea in el, nici ganduri, nici amintiri.

Mihail Sebastian, pe numele sau real Iosif Hechter, s-a nascut in 1907 la Braila. El a fost un importat om de litere roman care a lasat inurma sa proza, dramaturgie, critica literara si cronica muzicala. Nai Ionescu a fost presedintele comisiei de bacalaureat a lui Mihail Sebastian si, impresionat de talentul acestuia, l-a invitat sa colaboreze la revista Cuvantul, unde il cunoaste si pe Mircea Eliade.

Mihail Sebastian avea origini evreiesti si, ca atare, legislatia antisemita din anii ’40 l-a impiedicat sa profeseze ca jurnalist si, in acelasi timp, i-a fost retrasa licenta de avocat. Mai mult de atat, jucarea pieselor sale de teatru a fost interzisa pe acelasi motiv.

In mod accidental sau nu, Mihail Sebastian a murit in 1945, lovit de un camion.

Amintiri

-Sunt amintiri asa de greu de uitat?
-Nici macar nu stiu daca sunt amintiri. E o groaznica oboseala. E o sila imensa. E un dezgust adanc.

Citește și:

Bar

Barurile astea sunt ca femeile: nu stii nici de ce vin, nici de ce te lasa.

Bunatate

Nu cer nimanui sa fie bun sau rau, frumos sau urat, canalie sau inger. Ii cer numai sa fie ceva care sa nu existe decat o singura data.

Cuvinte

Cuvintele, gandurile treceau prin el pustii. Se simtea ca un instrument cu coardele rupte, fara rezonanta, fara caldura. Nimic nu raspundea in el, nici ganduri, nici amintiri.

Dorinta

Noiembrie ii gasi pe toti obositi de asteptare si doritori de un fapt nou.

Emotie

Cand vrei sa daruiesti altuia o emotie proprie tie si te slujesti pentru asta de mijlocul ingrat al argumentului, risti nu numai sa nu izbutesti a convinge, dar sa-ti bagatelizezi entuziasmul, spunandu-l intr-un chip strain lui.

Femeie

Nu voi fi niciodata destul de bogat ca sa trimit liliac, iarna, unei femei.

Fericire

Cat despre fericire... Noi n-avem timp sa fim fericiti. Abia avem timp sa traim bine.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.