Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Mihail Sebastian

Cuvintele, gandurile treceau prin el pustii. Se simtea ca un instrument cu coardele rupte, fara rezonanta, fara caldura. Nimic nu raspundea in el, nici ganduri, nici amintiri.

Privire

O regasea mai departe, asteptandu-l. Nu-si vorbeau. Trecea pe langa ea, cu un salut, cu o privire. Se intelegeau foarte bine din ochi si stiau amandoi ca pentru ce ar voi sa-si spuna nu sunt cuvinte.

Schimbare

Isi spunea ca intr-o zi se va intampla ceva care sa schimbe totul si sa o faca a incepe o viata noua, nu stia bine ce: o scrisoare, o intalnire, o veste, dar deocamdata era bucuroasa sa poata amana cat mai mult aceasta schimbare si sa indeparteze, intr-un viitor cat mai nesigur, aceste asteptari, ea continuand sa ramana intre vechile lucruri, de care se simtea aparata. O viata noua! Cuvantul avea ceva magic. Dar daca pentru a ajunge la aceasta viata noua n-ar fi trebuit decat sa spuna un cuvant sau sa intinda o mana, poate n-ar fi intins-o, poate nu l-ar fi spus.

Timp

Vine atat de tarziu, dar vine. Nu este in el niciun elan ca s-o intampine, dar nu e nicio vointa care s-o alunge. Mai ramane undeva, dincolo de toate amintirile, dincolo de toate evenimentele, mai ramane gandul copilaros, dar inca viu, ca iubirea lui nu e pierduta, ca o serie absurda de coincidente si erori i-au despartit si inselat, dar ca totul poate fi explicat, totul poate fi regasit. Mai e inca timp, mai e inca timp

Citește și:

Uitare

Iata! E inutil sa fugi de singurul gand care te urmareste; e inutil sa cauti uitarea in mici jocuri imbecile. Pana la urma va trebui sa-l privesti in fata, sa-l accepti.

Vis

Aceasta plimbare intre viata si imaginatie, aceasta colaborare a visului si a faptului ireal mi se pare cea mai frumoasa voluptate a scrisului.

Zi

-Spune-mi, de ce nu ma mai iubesti?
-Crezi ca, daca m-ai fi intrebat acum sase luni de ce te iubeam, as fi stiut sa-ti raspund? Te iubeam. Nu te iubesc. E zi acum. Are sa fie noapte mai tarziu.

foto prima pagina shutterstock femeie blonda

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.