Setari Cookie-uri

Cele mai frumoase citate de iubire: Alfabetul dragostei dupa Mihail Sebastian

Cuvintele, gandurile treceau prin el pustii. Se simtea ca un instrument cu coardele rupte, fara rezonanta, fara caldura. Nimic nu raspundea in el, nici ganduri, nici amintiri.

Frumusete

Tu te descurci intotdeauna singura si noi trecem mai departe. Ne-am invatat sa-ti raspundem rastit, ba, uneori, nici macar nu-ti raspundem. Tu esti rabdatoare Nora. Tu esti cumintenia. Tu esti simplitatea. Le primim pe toate cu nepasare, ca si cum ni le-ar datora, ca si cum am avea drepturi vechi asupra lor. Dar asta-seara, deodata, ne aduci aminte ca esti frumoasa, si frumusetea ta e un dar prea mare. Ne dezarmeaza, ne da remuscari, ne face sa spunem prostii.

Gara

Intr-un targ de provincie ca al nostru... gara este... marea. Este portul, necunoscutul, departarea.

Intimitate

Cartea imi deschide atatea porti intime, incat a vorbi despre ea mi se pare un act de proprie devastare.

Iubire

Adriana isi crea adevarurile pe masura ce le rostea. Ii spusese lui Gelu ca il iubeste si poate ca inainte de a-i raspunde gandurile ei erau in alta parte si sufletul indiferent, dar in acel moment il iubi.

Citește și:

Liliac

Daca se intampla sa fie certati, era de ajuns sa trimita sau sa primeasca o creanga de liliac, pentru ca, fara cuvinte si fara explicatii, o despartire de cateva zile sa ia dintr-o data sfarsit. Liliacul era pentru amandoi o superstitie, care ii dezarma, care ii ajuta sa se regaseasca.

Nefericire

- Daca as putea sa te iubesc, te-as iubi.
-Eu nu-ti cer acest lucru, Paul. Iti cer doar sa fii mai putin nefericit. Mi-e de-ajuns.

Noapte

Ieseau din noapte ca dintr-un lung tunel.

Om

Omul in sacou este supus erorilor. Omul in uniforma este infailibil. Rareori umanitatea a avut inaintea ei atatea comoditati de a-si rezolva problemele interioare.

Pasiune

Adriana se temea de iubirea lui brusca. Era in exuberanta, in nerabdarea, in entuziasmul lui, un exces care o nelinistea, poate fiindca asta dezorganiza simtul ei de echilibru sau poate, mai degraba, fiindca simtea ca o pasiune brusca nu este una stabila. Ea ar fi vrut sa fie iubita mediocru, fara accese de mare patima, dar, de asemenea, fara caderi subite si lungi, sa fie iubita cu o dragoste zilnica, sigura, asezata.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
26 Martie 2015
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.