Setari Cookie-uri

Oua de Paste: 6 metode inventive de a decora ouale

Iti propunem 6 idei creative de decorare a oualor de Paste.

Sa ne lasam in voia imaginatiei si sa decoram ouale de Paste folosindu-ne de creativitate pentru a-i surprinde pe cei dragi. De-a lungul timpului, vopsirea oualor de Paste a fost supusa unui proces de modernizare, astfel incat in prezent a ajuns sa fie un mod distractiv de a intra in atmosfera sarbatorilor. Cu toate acestea, decorarea oualor nu si-a pierdut din semnificatie; ca simbol al Invierii, ouale vopsite ne amintesc de triumful vietii asupra mortii care nu ar fi fost posibil fara sacrificiul Domnului. Incarcatura spirituala pe care o poarta ouale de Paste constituie un motiv in plus pentru a acorda cat mai multa importanta modului in care le vom decora.

1. Oua de Paste cu pietricele

Oua de Paste

Foto: Ou de Paste, Shutterstock

Aplicarea pietricelelor este destul de complicata, insa avand in vedere ca nu este o modalitate obisnuita de a decora ouale, oaspetii tai vor fi destul de impresionati. Pietricelele negre lipite si nuanta de mov sidefat a oualor vor da eleganta dar si rafinament acestora. Este greu sa nu iasa in evidenta datorita acestei combinatii pline de stralucire.

Citește și:

2.Oua de Paste cu forme geometrice

Linii, cercuri si bulinute de tot felul - toate acestea vor da oualor un aspect jucaus dar delicat in special daca culorile pe care le-ai folosit sunt pastelate. De asemenea, daca te-ai gandit sa pictezi forme geormetrice, nu este nevoie sa vopsesti ouale inainte; albul acestora va contrasta frumos cu nuantele deschise ale formelor; important este sa nu folosesti culori prea puternice.

Oua de Paste

Foto: Oua de Paste, Shutterstock

3. Oua de Paste cu aspect de animalute

Cei mici se vor bucura sa te ajute sa faci mici pasarele sau iepurasi din ouale de Paste. Ai nevoie de lipici si de hartie colorata din care vei face aripioarele si ciocul pasarii si urechile si labutele iepurasului, iar ochii ii vei desena cu un marker. Poti folosi hartia colorata si pentru alte modele. De exemplu, ai putea sa taia hartii de diverse culori in bucatele foarte mici si sa le aplici apoi pe ouale pastelate, obtinand astfel un fel de mozaic.

Citește și:

Oua de Paste

Foto: Oua de Paste, Shutterstock

4. Oua de Paste cu nume

Invitatii tai vor avea o surpriza placuta cand isi vor vedea numele pe ouale de Paste. Cum le decorezi mai exact? Atunci cand scufunzi ouale in vopsea ai grija ca partea lor laterala sa ramana la suprafata. Pe partea alba in forma de oval care s-a format, lipesti numele scrise intr-un font diferit pentru fiecare persoana.

5. Oua de Paste inflorate

Oua de Paste

Foto interior si prima pagina: Oua de Paste, Shutterstock

Pentru a da un aspect feminin oualor poti picta floricele fara a mai fi nevoie sa le vopsesti pe acestea inainte. Daca ti se pare prea copilareasca aceasta metoda de a decora ouale poti apela la materiale textile inflorate. Tot ce trebuie sa faci este sa invelesti ouale in aceste materiale al caror imprimeu floral le va da un strop de veselie.

6. Oua de Paste cu aspect de marmura

Rezultatul acestei metode de a vopsi ouale este cu adevarat spectaculos dupa cum poti vedea in clipul de mai jos. Cu toate acestea, ouale vopsite astfel servesc mai mult ca decoratiuni de Paste intrucat consumul lor nu este tocmai sanatos. Ai nevoie doar de cateva sticlute de oja si nu uita de manusi!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Aprilie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.